آلفا و اُمگا- دو عکس متفاوت کاسینی از کیوان
این دو عکس در کنار هم نشان میدهند که فضاپیمای کاسینی چه راه دور و درازی را باید میپیمود تا به کیوان (زحل) برسد.
سمت چپ یکی از نخستین عکسهاییست که کاسینی در سفرش از بخش درونی به بخش بیرونی سامانهی خورشیدی از این غول حلقهدار گرفت. سمت راست نیز یکی از واپسین عکسهای کاسینی از کیوان را نشان میدهد و نقطهای از جو سیاره که کاسینی فردای آن روز به درون آن شیرجه زد را هم در بر دارد.
![]() |
تصویر سمت چپ در سال ۲۰۰۱ گرفته شده بود، حدود شش ماه پس از گذشتن فضاپیما از کنار مشتری برای دریافت کمک گرانشی از آن (عملیات قلابسنگ گرانشی) گرفته شد و بهترین عکسیست که کاسینی با دوربین وضوح بالای خود (زاویه-باریک) گرفت و مانند چیزیست که تلسکوپ هابل از مدار زمین میتواند ببیند. تصویر سمت راست یکی از عکسهاییست که کاسینی در اواخر ماموریتش و از فاصلهی نزدیک، با دوربین کموضوحتر خود (زاویه گسترده) گرفته بود و تنها بخش کوچکی از سیاره را در خود جای داده.
در تصویر سمت چپ کیوان را از زاویهی ۲۰ درجه زیر صفحهی حلقهها نشان میدهد. عکس در روز ۱۳ ژوییهی ۲۰۰۱ در طول موجهایی از نور فروسرخ در محدودهی ۷۲۷ نانومتر، و با بهره از دوربین زاویه-باریک کاسینی گرفته شده. تصویر سمت راست رو به نقطهای در فاصلهی ۶ درجه شمال استوای سیاره، و در طیف دیدنی (مریی)، با دوربین زاویه-گستردهی فضاپیما، در روز ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۷ گرفته شده.
به هنگام گرفتن عکس سمت چپ، فاصلهی کاسینی از کیوان حدود ۵۱۰ میلیون کیلومتر بود و هر پیکسل تصویر همارز ۳۱۰۰ کیلومتر است. تصویر سمت راست از فاصلهی حدود ۵۷۹۰۰۰ کیلومتری گرفته شد و هر پیکسلش همارز ۳۵ کیلومتر است.
فضاپیمای کاسینی ماموریت خود را در ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۷ با فرو رفتن در جو سیاره به پایان برد.
------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Cassini - Saturn - ringed planet - solar system - Jupiter - gravity assist - arrow-angle - Earth - Hubble Space Telescope - wide-angle - planet - wavelength - infrared - equator - wide-angle -
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر