توفان خروشان مشتری
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
این عکس با رنگهای بهبودیافته توسط فضلپیمای جونوی ناسا به هنگام نهمین دیدارش با مشتری گرفته شده و یک توفان خروشان در نیمکرهی شمالی این غول گازی را نشان میدهد.
عکس در ساعت ۱۰:۳۲ بامداد ۲۴ اکتبر ۲۰۱۷ به وقت اقیانوس آرام گرفته شده. در آن هنگام، فضاپیما حدود ۱۰,۱۰۸ کیلومتر از قلهی ابرهای مشتری در عرض ۴۱.۸۴ درجه فاصله داشت. هر پیکسل تصویر در اندازهی اصلی همارز ۶.۷ کیلومتر است.
چرخش این توفان پادساعتگرد است و ابرهایی با فرازاهای بسیار گوناگون دارد. گمان میرود ابرهای تیرهتر در ژرفای بیشتری از جو هستند تا ابرهای روشنتر. در برخی از "بازوها"ی روشن این توفان ابرهایی کوچک و بزرگ دیده میشود که برخیشان بر سمت راست تصویر سایه انداختهاند (نور خورشید از سمت چپ میتابد).
این ابرهای روشن و سایههایشان درازا و پهنایی گوناگون، از ۷ تا ۱۲ کیلومتر دارند. آنها همانند ابرهای کوچک در دیگر بخشهای روشن مشتری به نظر میرسند که فضاپیمای جونو تاکنون دیده، و گمان میرود دستاورد بالارَویَ بلورهای یخ آمونیاک، احتمالا آمیخته با بلورهای یخ آب باشند.
-------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
storm - Jupiter - NASA - Juno spacecraft - gas giant - planet - latitude - counter-clockwise - updraft - ammonia - ice crystal - water -
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر