بارش شهابها در آسمان شمال
![]() |
بارش شهابی سالانهی دوپیکری (جوزایی) که با ورود زمین به ذرات به جا مانده از سیارک فعال ۳۲۰۰ فایتون در فضا آغاز میشود، امسال هم بینندگانش را ناامید نکرد.
در این عکس که چشمانداز شبانهای را در نیمکرهی شمالی زمین نشان میدهد، شهابهای این بارش را میبینیم که رد مسیر همگی آنها به کانون بارش در صورت فلکی دوپیکر (جوزا) میرسد.
این تصویر از پیوند ۳۷ نمای جداگانه که در مدت ۸.۵ ساعت در شب ۱۲/۱۳ دسامبر گرفته شده بودند درست شده. تصویر پایانی بر زمینهای از آسمان پرستاره بر فراز یک رادیوتلسکوپ MUSER به ثبت رسید؛ MUSER آرایهی رادیوتلسکوپی ویژهی خورشید در ایستگاه مینگانتو در مغولستان داخلی چین، حدود ۴۰۰ کیلومتری پکن است.
شباهنگ، ستارهی آلفای صورت فلکی سگ بزرگ درست بالای بشقاب رادیوتلسکوپ میدرخشد و کهکشان راه شیری هم مانند نواری در سرسوی آسمان کشیده شده. ستارهی زردفام ابطالجوزا (شبانشانه، آلفای شکارچی) هم در سمت راست بخش شمالی کهکشان نور میافشاند.
کانون بارش سمت چپ، در بالای آسمان، نزدیک ستارگان سرپیشین و سرپَسین (دوقلوهای آلفا و بتای دودوپیکر) جای دارد. این شهابها همگی با هم تقریبا همراستا (موزی) هستند و تنها به دلیل چشمانداز است که شعاعی دیده شده و به نظر میرسد همگی از یک نقطه میآیند (مانند ریلهای قطار دکه در دوردست به هم میرسند).
شهابهای دوپیکری با سرعتی نزدیک به ۲۲ کیلومتر بر ثانیه وارد جو زمین میشوند.
------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Earth - Geminid meteor - planet - asteroid - 3200 Phaethon - Gemini - meteor - radio telescope - MUSER - Mingantu Station - Inner Mongolia - China - Beijing - Sirius - alpha star - Canis Major - Milky Way - zenith - Betelgeuse - Orion - radiant - Castor - Pollux
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر