عکس خانوادگی شهابها با مادرشان
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
اخترشناسان با شناخت خوبی که از مدار ۳۲۰۰ فایتون دارند آن را سرچشمهی شهابوارههایی میدانند که بارش شهابی سالانهی دوپیکری (جوزایی) را پدید میآورند.
مادر بیشتر بارشهای شهابی دنبالهدارها هستند ولی ۳۲۰۰ فایتون به عنوان یک سیارک نزدیک-زمین با دورهی مداری ۱.۴ سال که به خوبی بررسی و ردگیری شده شناخته شده.
نقطهی پیراهور یا حضیض این سیارک سنگی و آفتابسوخته (یعنی نزدیکترین نقطهی مدارش به خورشید) درون مدار درونیترین سیارهی سامانهی خورشیدی، سیارهی تیر است [یعنی از تیر هم به خورشید نزدیکتر میشود].
در این تصویر تلسکوپی که با یک نوردهی دو دقیقهای گرفته شده، جابجایی سریع این سیارک بر زمینهی ستارگان کمنور صورت فلکی برساووش را میبینیم، که دُم کوتاهی برای آن پدید آورده. شهابهای آن بسیار سریعتر از خود آن و در نتیجه ردهای همراستای آنها بسیار بلندتر از رد خودش در این میدان است (رد خودش سفید است و رد شهابهایش سبز].
این عکس خانوادگیِ ۲۳۰۰ فایتون و فرزندان شهابیاش در ۱۳ دسامبر، نزدیک به زمان اوج بارش دوپیکری که بسیار هم فعال بود گرفته شده. درست سه روز بعد، ۱۶ دسامبر، ۳۲۰۰ فایتون از نزدیکترین نقطهی مدارش به سیارهی زمین گذشت.
------------------------------------------
کانال تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Geminid meteor shower - 3200 Phaethon - meteor shower - comet - near-Earth - asteroid - perihelion - Sun - planet - Mercury - star - constellation Perseus - Earth
منبع: apod.nasa.gov
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر