دم آبی دنبالهدار پاناستارز شب به شب زیباتر میشود
![]() |
دنبالهدار پاناستارز سی/۲۰۱۶ آر۲ که در ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ به کمک تلسکوپ پاناستارز یافته شد، اکنون حدود ۲۴ دقیقهی نوری (سه یکای نجومی) از خورشید فاصله دور است و دارد آسمان سیارهی زمین را بر زمینهی ستارگان صورت فلکی گاو در مینوردد.
این دنبالهدار که مهمانی از ابر اورت در دوردستهای سامانهی خورشیدیست، دم یونی زیبا و پیچیدهای دارد که به گونهی چشمگیری به رنگ آبی میدرخشد. از آنجایی که دنبالهدار هنوز به نسبت از خورشید دور است، ساخته شدن چنین دم یونی گستردهای آن هم به این زودی برایش بسیار چشمگیر است.
دلیل اصلی رنگ آبی این دم، فراوان بودن بیاندازهی اتمهای مونوکسید کربین یونیده (CO+) در آنست که در برابر تابش فزایندهی خورشید برانگیخته شده و چنین تابش آبیفام زیبایی را پدید آورده.
این عکس رنگی از همگذاری دادههایی درست شده که دو تلسکوپ جداگانه در شب ۷ ژانویه گرد آورده بودند. [عکسی که یک شب پیش از آن گرفته شده بود را اینجا دیدید: * دنبالهداری با دم و گیسوی آشفته]
گوشهی پایین، سمت چپ تصویر کمی روشن دیده میشود. این تابش زیر سر ستارهی درخشان گاما-گاو است، ستارهای که نوک خوشهی V-شکل قلائص (اشتران ماده) در صورت فلکی گاو را ساخته.
--------------------------------------------
تلگرام یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
PanSTARRS - Comet PanSTARRS - C/2016 R2 - Sun - planet - Earth - star - constellation Taurus - Solar System - Oort Cloud - ion tail - Sun - ionized - carbon monoxide - CO - Hyades star cluster - Gamma Tauri
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر