شتران ماده و یک دم آبی

این تصویر در اندازه‌ی بسیار بزرگ‌تر (۳.۱۸ مگ)
ستارگان خوشه‌ی قلائص (اشتران ماده) در این چشم‌انداز موزاییکی که بیش از ۵ درجه از آسمان در صورت فلکی گاو را می‌پوشاند پراکنده شده‌اند.
این تصویر گسترده که از داده‌های به دست آمده در ۱۲ ژانویه درست شده، دنباله‌دار آبی‌فام زیبای پان‌استارز سی/۲۰۱۶ آر۲ که در فضای سامانه‌ی خورشیدی به پیش می‌رود را هم در خود دارد.
نوک خوشه‌ی V-شکل قلائص نزدیک بالای مرکز چارچوب است و ستاره‌ی درخشان دبران (پس‌رونده) که ستاره‌ی آلفای گاو است را نیز پایین، سمت راست تصویر می‌بینیم. دبران که یک غول سرخ خنک است در این میدان پرستاره‌ی رنگارنگ به رنگ نارنجی دیده می‌شود.
فاصله‌ی ستارگان خوشه‌ی قلائص از زمین ۱۵۱ سال نوریست ولی دبران تنها ۶۵ سال نوری از ما فاصله دارد و بنابراین ربطی به این خوشه ندارد.
در ۱۲ ژانویه، دنباله‌دار سی/۲۰۱۶ آر۲ بیش از ۱۷ دقیقه‌ی نوری از سیاره‌ی زمین، و حدود ۲۴ دقیقه‌ی نوری از خورشید فاصله داشت.
رنگ آبی دم آن به طور عمده به دلیل گاز مونوکسید کربن یونیده (CO+) در آنست که در برابر تابش فزاینده‌ی خورشید برانگیخته شده و چنین تابش آبی‌فام زیبایی را پدید آورده. سر این دنباله‌دار، یا همان گیسوی آن کمی تابش سبزفام هم دارد که به احتمال بسیار به دلیل گسیلش از کربن دواتمی در آنست.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
constellation Taurus - Solar System - comet - C/2016 R2 PanSTARRS - Hyades cluster - Aldebaran - alpha star - C/2016 R2 - planet - Earth - Sun - CO - coma - diatomic carbon

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه