ماه پیر در آغوش ماه جوان

"زمین‌تاب"، نوری که به نام تابش خاکستری ماه یا "ماه پیر در آغوش ماه نو" نیز شناخته می شود، در حقیقت نور خورشید است که از روی زمین بازتابیده، به ماه رسیده و سپس دوباره توسط ماه به سوی زمین برگشته، و بدین ترتیب ما نیمه‌ی شبِ ماه را نیز کمی روشن می‌بینیم.
این تصویر تلسکوپی خیره‌کننده که زمانی نزدیک غروب ماه در ۱۸ ژانویه گرفته شده، پرتوی زمین‌تاب ماه پیر را در آسمان رصدخانه‌ی لاس کامپاناس، در بیابان آتاکامای شیلی نشان می‌دهد.
در افق باختری، لایه‌های چشمگیر هوا را بر فراز اقیانوس آرام می‌بینیم که که از نور خورشیدِ غروب رنگین شده‌اند.
ولی این چشم‌انداز از روی ماه نیز فریبنده خواهد بود. هنگامی که ماه در آسمان زمین به شکل یک هلال باریک نمایان می‌شود، زمین هم از روی ماه به شکل یک قرص درخشان و تقریبا کامل دیده خواهد شد. درخشش زمین که همان بازتاب نور خورشید است، به دلیل وجود اقیانوس‌ها و پوشش ابرهای زمین شدیدتر هم می‌شود.
۵۰۰ سال پیش، لئوناردو داوینچی شرحی بر زمین‌تاب نوشته بود و در آن، این تابش را بازتاب نور خورشید توسط اقیانوس‌های زمین دانسته بود که به نوبه‌ی خود سطح تاریک ماه را روشن می کند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Moon - ashen glow - Old Moon in the New Moon's arms - earthshine - crescent - Las Campanas Observatory - Atacama Desert - Chile - planet - Earth - atmospheric inversion - Pacific Ocean - Leonardo da Vinci

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه