شبیهسازی سرگذشت مغناطیسی کیهان
ما چگونه به اینجا رسیدهایم؟
میدانیم که در سیارهای زندگی میکنیم که به گرد ستارهای میچرخد و خود ستاره نیز دور مرکز یک کهکشان میگردد، ولی همهی اینها چگونه پدید آمدهاند؟
میدانیم که در سیارهای زندگی میکنیم که به گرد ستارهای میچرخد و خود ستاره نیز دور مرکز یک کهکشان میگردد، ولی همهی اینها چگونه پدید آمدهاند؟
اخترفیزیکدانان برای یافتن پاسخهای دقیقتر، با بروزرسانی و بهبود شبیهسازی پرآوزهی ایلوسترس (Illustris)، شبیهسازی ایلوسترستیانجی (IllustrisTNG) را پدید آوردند که پیچیدهترین و پرجزییاتترین مدل رایانهای از چگونگی فرگشت و دگرگونی کهکشانهای کیهان، که تاکنون ارایه شده را به ما مینمایاند.
در این ویدیو که بخشی از همین شبیهسازیهاست، به طور ویژه فرگشت میدانهای مغناطیسی از روزگار آغازین کیهان (با سرخگرایی ۵) تا به امروز (با سرخگرایی ۰) دنبال شده است.
میدانهای مغناطیسیِ به نسبت ضعیف به رنگ آبی، و میدانهای قوی با رنگ سفید نمایانده شده. این میدانهای B با دقت بسیاری با کهکشانها و خوشههای کهکشانی همخوانی دارند.
با آغاز شبیهسازی، دوربین مجازی در کیهان مجازی IllustrisTNG میچرخد و ناحیهای جوان به گستردگی ۳۰ میلیون سال نوری را نشان میدهد که ساختاری کاملا رشتهای دارد.
در ادامهی ویدیو، همزمان با گسترش (انبساط) کیهان، نیروی گرانش کهکشانها را میسازد و وادار به ادغامشان میکند.
کیهانی که در پایان شبیهسازی IllustrisTNG پدید میآید (در پایان ویدیو) سازگاری آماری خوبی با کیهان واقعی امروز دارد، هر چند که تفاوتهای جالبی هم بروز میکنند- برای نمونه، انرژی امواج رادیویی که از ذرات باردار پرسرعت گسیلیده شده با چیزی که امروزه میبینیم جور در نمیآید.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
planet - star - galaxy - Illustris - simulation - IllustrisTNG - computer model - magnetic field - redshift - B field - galaxy cluster - gravity - radio wave - charged particle
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر