به ناسا در بهتر شناختن "استیو" کمک کنید!

پدیده‌ی آسمانی تازه‌ای که گاهی پدیدار می‌شود و به طور عمده به رنگ‌های بنفش و سرخ می‌درخشد علاقه و توجه دانشمندان، عکاسان، و فضانوردان را جلب کرده است. این پدیده نخستین بار توسط یک گروه از شهروند-دانشمندان به نام "پیگران شفق آلبرتا" یافته شد که از نور شگفت‌انگیز آن عکس گرفتند و از روی شوخی نامی هم برایش برگزیدند: "استیو" (Steve). عکس این گروه را اینجا می‌بینید:
نخستین استیوی که گزار شد، در آلبرتای کانادا. اینجا درباره‌اش خواندید: * رودی درخشان و اسرارآمیز که در جو زمین جاری می‌شود
از آن هنگام تاکنون دانشمندان به چیزهای بسیاری درباره‌ی رنگ‌های بنفش و سبز آن پی برده‌اند و حنی نامی علمی هم برایش برگزیده‌اند: Strong Thermal Emission Velocity Enhancement که کوتاه‌شده‌اش می‌شود همان "استیو".

در برنامه‌ای به نام اوروراسورس (Aurorasaurus) که ناسا و بنیاد ملی دانش سرمایه‌گذار آن هستند از شهروند-دانشمندان برای گرفتن عکس‌هایی هر چه بیشتر جهت کمک به به آنان در شناخت این پدیده‌ی رازگونه درخواست شده. اوروراسورس با بهره از گزارش‌ها و عکس‌های شهروندان، پدیدار شدن شفق‌ها -و اکنون استیو- را در سراسر دنیا دنبال می‌کنند.

پژوهش و بررسی درباره‌ی استیو یک راهکار شناسایی دیداری برای ردگیری فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی‌ای که در فضای نزدیک زمین جریان دارند فراهم می‌کند. این آگاهی‌ها به طور کلی می‌توانند به دانشمندان در بهتر شناختن شرایط اقلیمی فضای نزدیک زمین -چیزی که می‌تواند بر سیگنال‌های مخابراتی و ماهواره‌ای اثر بگذارد- کمک کند.

همه، از فضانورد و دانشمند گرفته تا آسمان‌دوستان بی‌باک می‌توانند به دانشمندان درباره‌ی نما (ظاهر)، چرخه‌ی زندگی، پیامدهای استیو کمک کنند.
استیو در آسمان دریاچه‌ی چایلدز کمانادا
چه چیزهایی باید درباره‌ی استیو بدانید؟ راهنمایی‌های زیر دستاورد داده‌هایی هستند که تاکنون به دست آمده و به شما در شکار استیو کمک می‌کنند:
۱) استیو نسبت به شفق‌های معمولی که اغلب سبز هستند، در جاهایی نزدیک‌تر به استوا پدید می‌آید؛ در نیمکره‌ی شمالی، حدود ۵ تا ۱۰ درجه پایین‌تر. این بدین معناست که در عرض‌های یکسان با کلگری کانادا بالای سر دیده می‌شود.
۲) این پدیده در انگلستان، کانادا، آلاسکا، ایالت‌های شمالی آمریکا و نیوزیلند گزارش شده.
۳) استیو کمان بسیار باریکی دارد که در راستای خاوری-باختری درست می‌شود و تا صدها یا هزاران کیلومتر کشیده می‌شود.
۴) استیو به طور عمده نور بنفش می‌گسیلد.
۵) این پدیده گاهی با ساختاری سبزفام به شکل حضار چوبی با دگرگونی سریع و عمر کوتاه همراه می‌شود.
۶) استیو می‌تواند ۲۰ دقیقه تا یک ساعت دوام داشته باشد.
۷) استیو تاکنون در حضور شفق قطبی دیده شده (ولی شفق قطبی اغلب بدون استیو رخ می‌دهد). دانشمندان می‌خواهند درباره‌ی پیوند میان این دو پدیده هم بیشتر بدانند.
۸) استیو می‌تواند تنها در برهی از فصل‌ها پدید بیایند. از اکتبر ۲۰۱۶ تا فوریه‌ی ۲۰۱۷ گزارشی از دیده شدنش دریافت نشده. همچنین، از اکتبر ۲۰۱۷ تا فوریه‌ی ۲۰۱۸ هم جایی دیده نشده.
نوار بنفش استیو به همراه ساختار حصار چوبی سبز- تصویر بزرگ‌تر
 گزارش‌های خود از استیو (و همچنین شفق قطبی) را می‌توانید در تارنمای www.aurorasaurus.org و یا به کمک برنامه‌های کاربردی (app) رایگان اوروراسورس برای اندروید و آی‌او‌اس بفرستید. هر کسی می‌تواند نام بنویسد و گزارش‌ها یا آگهی‌ها را به رایگان دریافت نماید.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
NASA - Strong Thermal Emission Velocity Enhancement - STEVE - Aurorasauru - National Science Foundation - aurora - Earth - space weather - Calgary - Canada - United Kingdom - Alaska - U.S - New Zealand - picket fence - mobile app - Android - iOS

منبع: nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه