ویدیویی خیره‌کننده از بارش برف‌های بیگانه بر دنباله‌دار ۶۷پی

این یک تصویر متحرک به بزرگی ۲.۴ مگ است. برای کامل شدنش شکیبا باشید
زمستانی کیهانی در سرزمینی شگفت‌انگیز!

این تصویر پویا (gif) از پیوند داده‌های فضاپیمای روزتا درست شده و دنباله‌دار ۶۷پی/چوریموف-گراسیمنکو را زیر بارش چیزی مانند برف نشان می‌دهد. این فیلم که اینجا بسیار کوتاهست، در واقع از پیوند ۳۳ نمای پی در پی درست شده که در مدت "۲۵ دقیقه" از روز ۱ ژوئن ۲۰۱۶ گرفته شده بودند. در آن هنگام، روزتا حدود ۱۳ کیلومتر از هسته‌ی دنباله‌دار فاصله داشت..

ولی اگر خودتان در آن هنگام روی دنباله‌دار ۶۷پی بودید بیشترِ این دانه‌های "برف" را به چشم نمی‌دیدید زیرا از پرتوهای کیهانی تشکیل شده‌اند- ذرات باردار زیراتمی که در سرتاسر کیهان به این سو و آن سو می‌روند و حسگرهای دوربین آنها را مانند ردهایی از نور ثبت کرده‌.

با این وجود بخشی از این نقطه‌ها به راستی برف هستند- ذرات غبار و یخی که بر فراز سطح دنباله‌دار شناورند. بسیاری از آنها هم اصلا ستارگان و خوشه‌های ستاره‌ای پس‌زمینه‌اند که از پشت این صخره‌ی سنگی خود را نشان می‌دهند..

به گفته‌ی یکی از دانشمندان ارشد سازمانی فضایی اروپا، اینها ستارگان صورت فلکی سگ بزرگ‌ در آسمان بیگانه‌ی این دنباله‌دارند که مانند نقطه‌های درخشانی از بالای چارچوب به پایین می‌آیند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet 67P Churyumov-Gerasimenko - snow - European Space Agency - ESA - Rosetta - cosmic ray - subatomic particle - Mark McCaughrean - star - constellation Canis Major - star cluster

منبع: newscientist

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه