خورشید در سه رنگ فرابنفش
![]() |
رصدخانهی پویاییشناسی خورشیدی ناسا (اسدیاو) از ۲۰ تا ۲۳ ماه مارس ۲۰۱۸ سه رشته عکس در سه بخش گوناگون از طیف فرابنفش-دور از خورشید گرفت. در این عکسها میبینیم که ویژگیها و ساختارهای دیده شده در این طیفها تا چه اندازه متفاوتند و چگونه چیزی که در یکی دیده میشود را به سختی میتوان در دیگری شناسایی کرد.
در رشته تصویر سرخرنگ (طول موج ۳۰۴ آنگستروم) سیخکهای بسیار کوچک -فوارههایی از مواد خورشیدی- را میبینیم به همراه زبانههایی کوچک در لبهی خورشید. هیچ یک از این دو گونه ساختار به آسانی در رشته تصاویر دیگر دیده نمیشوند.
در رشته تصویر دوم (طول موج۱۹۳ آنگستروم) با سادگی میتوانیم حفرههای تاجی بزرگ و تیره را ببینیم، چیزی که به سختی در دو رشته عکس دیگر دیده میشود.
در رشته تصویر سوم (طول موج ۱۷۱ آنگستروم) میتوانیم رشتههایی از پلاسما را ببینیم که بر فراز سطح خورشید شناورند، به ویژه بر فراز یک منطقهی فعال کوچک ولی درخشان نزدیک لبهی سمت راست.
اینها تنها ۳ طول موج از طول موجهای فرابنفشیست که رصدخانهی پویاییشناسی (دینامیک) خورشیدی میبیند. این فضاپیما هر ۱۲ ثانیه در ۱۰ طول موجِ فرابنفش از خورشید عکس میگیرد.
در همین زمینه: * چرا ناسا خورشید را در طیف فرابنفش رصد می کند؟
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - Solar Dynamics Observatory - Sun - ultraviolet - wavelength - spicule - prominence - coronal hole - plasma - active region - SDO
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر