نمای بسیار خوش آب و رنگ مشتری در عکسی از تلسکوپ هابل
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
سرنوشت لکهی سرخ بزرگ مشتری چه خواهد شد؟
مشتری با داشتن جرمی حدود ۳۲۰ برابر جرم زمین، بزرگترین سیارهی سامانهی خورشیدی است.
این غول گازی همچنین یکی از بزرگترین و دیرپاترین سامانههای توفانی سامانهی خورشیدی را هم در خود دارد، لکهی سرخ بزرگ (جیآراس) که اینجا در سمت چپ سیاره دیده میشود. لکهی سرخ بزرگ به اندازهای پهناور است که میتواند زمین را در خود جای دهد، ولی روز به روز دارد کوچکتر میشود. بررسی نوشتههای تاریخی نشان میدهد که پهنای آن از ۱۵۰ سال به این سو به یک سوم رسیده است.
یکی از برنامههای ناسا به نام "میراث جو سیارههای بیرونی" (اوپال، OPAL) به تازگی کارش را برای دیدبانی این توفان به کمک تلسکوپ فضایی هابل آغاز کرده است.
در این تصویر که دستاورد همین اوپال هابل است، مشتری را در وضعیتی که سال ۲۰۱۶ داشت میبینیم. عکس به گونهای پرداخته شده که فامهای سرخ در آن نمایانتر باشد.
دادههای تازه به دست آمده از جیآراس نشان میدهد که پهنای این توفان همچنان دارد کوچکتر میشود، ولی در راستای عمودی دارد بلندتر میشود.
هیچکس نمیداند لکهی سرخ بزرگ در آینده چه بر سرش خواهد آمد، ولی اگر این آب رفتن ادامه یابد، چه بسا روزی برسد که به یکی از همین لکههای کوچک مشتری تبدیل شود-- و سرانجام هم به کلی ناپدید گردد.
توضیح بیشتر را اینجا بخوانید: * لکه سرخ بزرگ مشتری دارد قد میکشد!
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Jupiter - Great Red Spot - Gas giant - solar system - storm system - GRS - NASA - Outer Planets Atmospheres Legacy - OPAL - Hubble Space Telescope
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر