باران سوزان بر روی خورشید

آیا روی خورشید هم باران می بارد؟
بله، گرچه چیزی که می بارد آب نیست بلکه پلاسمای بی‌اندازه داغ است.
نمونه‌ی چنین بارانی در نیمه‌ی ژوییه‌ی ۲۰۱۲، پس از یک انفجار روی خورشید رخ داد. این انفجار هم به فوران تاج خورشید و هم به یک شراره‌ی ملایم انجامیده بود. 
ولی چیزی که از همه شگفت‌انگیزتر بود پس از آن رخ داد: پلاسمای درون تاج خورشید در نزدیک همان ناحیه همچنان که خنک می‌شد بر سطح نیز فرو می‌ریخت- پدیده‌ای که به نام باران تاجی شناخته می‌شود.
الکترون‌ها، پروتون‌ها، و یون‌های درون این باران به دلیل آن که دارای بار الکتریکی بودند، همگی به گونه‌ی باشکوهی در راستای حلقه‌های مغناطیسی نزدیک سطح خورشید (خطوط حلقه-مانند میدان مغناطیسی) فرود آمدند و چشم اندازی رویایی پدید آوردند که همچون یک آبشار سه‌بعدی و بدون سرچشمه به نظر می‌رسید.
اینجا چشم‌انداز پدید آمده را با آرامش شگرفش در محدوده‌ی نور فرابنفش می‌بینیم که موادی با دمای نزدیک به ۵۰ هزار درجه‌ی کلوین را نشان می‌دهد.
این یک ویدیوی دور تند (زمان‌گریز) است که هر ثانیه‌اش برابر است با ۶ دقیقه‌ی زمان واقعی. بنابراین سراسر زمان این باران تاجی حدود ۱۰ ساعت به درازاکشیده بوده.
بررسی‌ها و رصدها نشان می‌دهند کهباران‌های تاجی می‌تواند در حلقه‌هایی کوچک‌تر، تا ۳۰ ساعت ادامه داشته باشند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Sun - plasma - Coronal Mass Ejection - solar flare - solar corona - coronal rain - electron - proton - ion - magnetic loops - ultraviolet - time lapse

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه