پوشش رنگین هفت خواهر
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۲.۴ مگ) |
این واقعا همان خوشهی پروین یا هفت خواهران خودمانست؟
پروین که به ستارگان آبیفامش در آسمان شناخته میشود، اینجا در نور فروسرخ به نمایش در آمده، طیفی که در آن، ابرهای پیرامون ستارگانش از خود آنها درخشانتر دیده میشوند.
این عکس از پیوند دادههای ماهوارهی کاوشگر پیمایشی میدان-گستردهی فروسرخ ناسا (وایز، WISE) درست شده و در آن، سه طول موج فروسرخ به رنگهای دیدارپذیر نشان داده شدهاند: سرخ=۲۴، سبز=۱۲، و آبی=۴.۶ میکرون.
خوشهی ستارهای پروین به نام ام۴۵ نیز شناخته میشود. ابری که این خوشهی باز در آن جای دارد ابر زایندهی خود آن نیست بلکه ابریست که دارد از آنجا میگذرد و خوشهی پروین اکنون به طور شانسی وارد آن شده.
پرتوها و بادهای ستارگان بزرگِ این خوشه ذرات کوچکترِ غبار درون ابر را پس زدهاند و چنان چه اینجا دیده میشود، باعث رشته رشته شدن غبار شدهاند.
خوشهی پروین با فاصلهی حدود ۴۵۰ سال نوری از زمین، در صورت فلکی گاو (به عربی: ثور) جای دارد. در این فاصله، این عکس پهنایی حدود ۲۰ سال نوری را میپوشاند.
![]() |
چارچوب اصلی عکسی فروسرخ از خوشهی پروین یا ام۴۵ است و در چارچوب میانی، آن را در نور دیدنی (مریی) میبینیم که ستارگانش به زیبایی در میان سحابی بازتابی پیرامونشان میدرخشند |
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Pleaides - star cluster - star - infrared - NASA - Wide Field Infrared Survey Explorer - WISE - M45 - Seven Sisters - constellation of the Bull - Taurus -
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر