توفان سهمگین در سیاره سرخ
![]() |
این نقشهی سرتاسری سطح بهرام از پیوند عکسهای مدارگرد شناسایی بهرام ناسا (امآراو) در روز ۶ ژوئن ۲۰۱۸ درست شده و تاثیر این توفان رو به گسترش را نشان میدهد که در برخی جاها دید فضاپیما را تار کرده. نقطهی آبی در میانهی چارچوب جایگاه تقریبی خودروی اپورچونیتی (فرصت) را نشان میدهد. این تصویر در اندازهی بزرگتر |
در روز جمعه، ۱ ژوئن، مدارگرد شناسایی بهرام آغاز شدن توفان سهمگینی از گرد و غبار را در سیارهی بهرام (مریخ) مشاهده کرد. این توفان داشت به نقطهای که خودروی آپورچونیتی (فرصت) در آنست نزدیک میشد و از همین رو دانشمندان روند آمادهسازی را آغاز کردند.
این توفان تنها در چند روز بسیار گسترده شد و اکنون پهنهای بیش از ۱۸ میلیون کیلومتر مربع (پهنایی بیش از آمریکای شمالی) را در بر گرفته، از جمله درهی پرسورنس (Perseverance) که جایگاه کنونی خودروی آپورچونیتی است. از آن مهمتر، این توفان خروشان در چند روز گذشته هوای دره را تیره و تار کرده و مانند یک مه بیاندازه سنگین، جلوی نور خورشید را گرفته. اپورچونیتی برای دریافت انرژی و پر کردن باتریهایش نیاز به نور خورشید دارد.
![]() |
این عکس را خودروی کنجکاوی ناسا در روز ۲ ژوئن ۲۰۱۸ گرفته و گرد و خاک هوای بهرام را به خوبی نشان میدهد |
توان آپورچونیتی تا روز چهارشنبه، ۶ ژوئن افت شدی پیدا کرد به گونهای که خودرو ناچار شد فعالیتهایش را به کمترین اندازه برساند.
این نخستین بار نیست که شرایط آب و هوایی آپورچونیتی را با دشواری روبرو میکند. در سال ۲۰۰۷ توفانی بسیار سهمگینتر سیاره را در بر گرفت که باعث شد این خودرو تا دو هفته در کمینهی فعالیت قرار بگیرد، حتی چند روز ناچار شد برای حفظ انرژی، هیچ تماسی با زمین نداشته باشد.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - Mars Reconnaissance Orbiter - Opportunity - North America - Perseverance Valley - tau - solar panel
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر