نمای خیرهکننده سیارک ریوگو از فاصله ۶ کیلومتری
![]() |
سیارک ریوگو از فاصلهی ۶ کیلومتری |
کاوشگر ژاپنی هایابوسا۲ که وارد مدار سیارکی به نام ۱۶۲۱۷۳ ریوگو شده عکس تازهای از این سنگ فضایی الماسی-شکل گرفته.
هایابوسا در دسامبر ۲۰۱۴ به مقصد سیارک ریوگو راهی فضا شد و در ۲۷ ژانویهی ۲۰۱۸ به آن رسید. این کاوشگر ریوگو را به مدت ۱۸ ماه از نزدیک بررسی میکند و سپس در سال ۲۰۲۰ با نمونههایی از خاک و سنگ آن به زمین برخواهد گشت. هایابوسا در آغاز ورودش به مدار ریوگو در میانگین فاصلهی ۲۰ کیلومتری آن جای گرفت [جایگاهِ خانه].
هفتهی گذشته دانشمندان ماموریت فاصلهی آن از سیارک را کم کردند تا سطحش را ببینند. عکسی که اینجا میبینید را هایابوسا۲ در روز ۲۰ ژوییه از فاصلهی ۶ کیلومتری گرفته.
در مرکز عکس بزرگترین دهانهی ریوگو را میتوانید ببینید. مقامهای سازمان کاوشهای هوافضای ژاپن (جاکسا، JAXA) میگویند: «این را هم میتوانید ببینید که سطح ریوگو پوشیده از شمار بسیاری تخته سنگ است. این عکس آگاهیهای ارزشمندی برای برگزیدن جایگاه فرود به ما میدهد.»
هایابوسا۲ تنهات یک روز را در این مدار پایین (۶ کیلومتری) خواهد ماند. به گفتهی مقامهای جاکسا، هایابوسا پس از گرفتن عکسهایی از ریوگو در این یک روز، دوباره در ۲۱ ژوییه راهی بالا میشود تا دوباره به جایگاه خانه در فرازای ۲۰ کیلومتری سیارک برگردد.
هایابوسا۲ در مدت همنشینی با ریوگو نمونههایی از خاک آن بر میدارد و با انفجار و پدید آوردن یک دهانه روی آن، مواد زیر سطحش را بررسی میکند. این فضاپیما یک سطحنشین به نام مسکات (MASCOT) و سه خودروی کوچکِ MINERVA-II بر روی سطح ریوگو میفرستد. این خودروها همانند همان خودروهایی هستند که جاکزا در ماموریت پیشین هایابوسا در سیارک بادامزمینی-شکلِ ایتوکاوا به کار گرفته بود.
در همین زمینه: * چرا سیارک ایتوکاوا هیچ دهانه ای روی سطحش ندارد؟
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Hayabusa2 - asteroid - Ryugu - Earth - Japan Aerospace Exploration Agency - JAXA - crater - lander - MASCOT - MINERVA-I - Itokawa
منبع: Space.com
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر