نیوهورایزنز نخستین عکس را از هدف بعدیاش پس از پلوتو گرفت
* فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا توانسته برای نخستین بار هدف بعدیاش را ببیند و به تصویر بکشد، یکی از اجرام کمربند کویپر به نام "اولتیما تولی" (Ultima Thule) که این فضاپیما تا بیش از چهار ماه دیگر، در روز سال نوی میلادی، یکم ژانویهی ۲۰۱۹ با آن دیدار خواهد کرد.
![]() |
عکس سمت راست از پیوند ۴۸ عکس با نوردهیهای ۲۹.۹۶۷ ثانیهای که نیوهورایزنز در ۱۶ اوت ۲۰۱۸ گرفته بود درست شده و اولتیما تولی، هدف بعیدی این فضاپیما را مانند یک برآمدگی در بالا، سمت چپ یک ستاره که ۱۷ برابر پرنورتر از خودش است نشان میدهد. تصویر بزرگتر |
دانشمندان ماموریت اگر نگوییم غافلگیر، ولی شگفتزده شدند از این که دوربین شناسایی تلسکوپی بُرد بلند نیوهورایزنز (لوری، LORRI) توانسته این جرم کوچک و کمنور را ببیند، آن هم زمانی که هنوز بیش از ۱۶۰ میلیون کیلومتر از آن فاصله دارد و زمینهی پشت آن نیز بسیار پرستاره است. دانشمندان به کمک ۴۸ عکسی که نیوهورایزنز در ۱۶ اوت گرفته و در روزهای بعد با شبکهی آنتنهای فضای دوردست ناسا دریافت شده بود توانستند اولتیما را شناسایی کرده و از چشم دوربینهای خود نیوهورایزنز ببینند. [نوردهی هر یک از این ۴۸ عکس ۲۹.۹۶۷ ثانیه بوده]
هال ویور، دانشمند پروژهی نیوهورایزنز میگوید: «میدان دید این عکس بیاندازه شلوغ و پرستاره است، که این کار دیدن اجرام کمنور را سخت میکند، واقعا مانند پیدا کردن یک سوزن در انبار کاه است. اولتیما در این نخستین عکسها تنها مانند یک برآمدگی در کنار یک ستارهی پسزمینه که تقریبا ۱۷ برابر درخشانتر از آنست دیده میشود، ولی با نزدیکتر شدن فضاپیما به اولتیما، پرنورتر و دیدنش هم آسانتر خواهد شد.»
عکسهایی که نیوهورایزنز در چهار ماه آینده از اولتیما میگیرد به کارشناسان کمک خواهد کرد تا مسیر آن را برای گذشتن از نزدیکترین فاصلهی اولتیما در ساعت ۱۲:۳۳ بامداد یکم ژانویهی ۲۰۱۹ به وقت استاندارد خاور آمریکا اصلاح کنند. اولتیما یا ۲۰۱۴ امیو۶۹ درست جاییست که دانشمندان انتظار داشتند، درست در همان نقطهای که به کمک دادههای تلسکوپ فضایی هابل پیشبینی کرده بودند. این نشان میدهد که شناخت دانشمندان از مدار اولتیما تاکنون بسیار خوب بوده.
گذر از کنار اولتیما نخستین دیدار نزدیک با یک جرم کوچک کمربند کویپر و دورترین کاوش یک جرم سیارهای در تاریخ خواهد بود؛ نیوهورایزنز با این کار رکورد خودش که گذر از کنار پلوتو در ژوییهی ۲۰۱۵ بود را به اندازهی ۱.۶ میلیارد کیلومتر میشکند. این عکسها همچنین دورترین عکاسی یک فضاپیما بوده و رکورد عکاسی وویجر ۱ -عکس پرآوازهی "نقطهی آبی کمرنگ" در سال ۱۹۹۱- را میشکند.
آلن استرن، پژوهشگر اصلی نیوهورایزنز می گوید: «گروه ما تلاش بسیاری کرد تا مطمئن شود که دوربین لوری نیوهورایزنز توانسته اولتیما را از چنین فاصلهی دوری ببیند. ما اکنون داریم اولتیما را از جایی بسیار دورتر از آنچه میپنداشتیم میبینیم. ما به پشت در اولتیما رسیدهایم و کاوشهای شگفتانگیزی در انتظارمانست.»
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - New Horizons - Kuiper Belt - Ultima Thule - New Year - Long Range Reconnaissance Imager - LORRI - star - Deep Space Network - Hal Weaver - Johns Hopkins Applied Physics Laboratory - Laurel - Maryland - Hubble Space Telescope - Pluto - Sun - Voyager 1 - Pale Blue Dot - Earth - Alan Stern - Southwest Research Institute - Boulder - Colorado
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر