چشمانداز سایه ماه بر زمین از درون یک بالون
![]() |
به هنگام خورشیدگرفتگی بزرگ آمریکا در سال ۲۰۱۷ کجا بودید؟
هفتهی پیش سالروز رویدادی بود که در آن بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از مردم آمریکای شمالی برای تماشای یک خورشیدگرفتگی پارهای (جزیی) از خانه بیرون رفتند، و بیش از ۱۰ میلیون نفر هم برای تماشای ناپدید شدنِ کاملِ خورشید پشت قرص ماه -یک خورشیدگرفتگی کلی- راهی بخشی از کشور آمریکا شدند.
برآورد میشود ۸۸ درصد بزرگسالان آمریکا این گرفتگی را یا مستقیم و یا از راه اینترنت تماشا کردند.
این رویداد که یکی از بهترین رویدادهای عکاسی شده در تاریخ بشر بود، از دیدگاهها و چشماندازهای نامعمولی هم به تصویر کشیده شد، از جمله از درون بالونهایی در پوشسپهر (استراتوسفر) جو زمین.
در یکی از برنامههای ناسا به نام Eclipse Ballooning project، حدود پنجاه بالون روباتیک از همین دست بالونها به هوا فرستاده شد.
در این تصویر نمایی ثابت از یک ویدیوی سراسرنمای ۳۶۰ درجه را میبینید که به کمک یکی از همین بالونها گرفته شده و سایهی تیرهی ماه را نشان میدهد که دارد از روی زمین میگذرد. این بالون را دانشجویانی از برزیل با همکاری ناسا و دانشگاه ایالتی مونتانا، از آیداهو به هوا فرستاده بودند.
اگرچه این گرفتگی کلی کمتر از سه دقیقه به درازا کشید، ولی بسیاری از کسانی که بینندهی آن بودند شاید تا پایان عمر آن را فراموش نکنند. گفتنیست بسیاری از مردم آمریکای شمالی یک شانس دیگر برای تجربهی چنین خورشیدگرفتگی کلیای را خواهند داشت، آن هم در سال ۲۰۲۴.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Great American Eclipse - North America - partial eclipse - Sun - USA - Moon - total solar eclipse - balloon - Earth - stratosphere - NASA - Eclipse Ballooning project - Idaho - Brazil - Montana State University.
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر