مهمان سبز بر بستری رنگین
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۴.۴ مگ) |
دنبالهدار ۲۱پی/ژاکوبینی-زینر این شبها برای دوربینهای دوچشمی یا تلسکوپهای کوچک به اندازهی کافی پرنور است. در این تصویر تلهفوتوی ۱۰ درجهای که با نوردهی بلند گرفته شده، این مهمان سبز آسمان را در میان خوشههای ستارهای و سحابیهای صورت فلکی پربار ارابهران میبینیم.
در شب ۱۸ شهریور (۹ سپتامبر) که این عکس گرفته شده، گیسوی سبز و دم افشان ۲۱پی در کنار ستارگان رنگارنگ و سحابیهای گسیلشی سرخفام این بخش از کهکشان راه شیری آرایهای زیبا و خیرهکننده را پدید آورده بود. در آن شب، دنبالهدار تقریبا به نزدیکترین فاصلهاش از زمین رسیده بود و تنها حدود ۲۰۰ ثانیهی نوری با زمین فاصله داشت.
درست بالاتر از دم دنبالهدار، و در میان ستارگان پسزمینه، خوشههای ستارهای ام۳۸ (سمت چپ مرکز) و ام۳۶ (سمت راست) در فاصلهی ۴۰۰۰ سال نوری زمین به چشم میخورند.
بالا سمت چپ چشمانداز، منطقهی گسیلشی آیسی ۴۰۵ را میبینیم که تنها ۱۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و به نام چشمگیرترِ سحابی ستارهی شعلهور نیز شناخته میشود.
سمت راست آن، و در فاصلهی ۱۲۰۰۰ سال نوری زمین، آیسی ۴۱۰ جای دارد که به داشتن مناطقی ستارهزا به نام "بچهقورباغههای کیهانی" شهره است.
ژاکوبینی-زینر، فرزند کوچک سامانه ی خورشیدی خودمان، یک دنبالهدار دورهایست که هر ۶.۵ سال یک بار به گرد خورشید میچرخد. این دنبالهدار جرم مادری بارش شهابی اژدهایی است که در ماه اکتبر به بیشینه میرسد.
عکس از: محمد نوروزی
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
binocular - Comet 21P / Giacobini-Zinner - telephoto - star cluster - constellation Auriga - Charioteer - star - emission nebula - Milky Way - perihelion - Earth - tail - M38 - M36 - IC 405 - Flaming Star Nebula - IC 410 - tadpoles - Solar System - periodic comet - Sun - Draconids meteor shower
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر