آنالمای خورشید در آسمان اسکاتلند

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
آیا خورشید همیشه در یک زمان از هر روز به یک نقطه‌ی آسمان بر می‌گردد؟
نه. یک راه خوبِ دیداری برای پاسخ به این پرسش، پدید آوردن یک آنالما است، ساختن تصویری از پیوند عکسهایی که همگی از یک نقطه و در یک زمان از روز، در درازنای یک سال گرفته می‌شوند.
آنالمای درون این تصویر از همگذاری عکس‌هایی درست شده که هر چند روز یک بار، سر ساعت ۴ بعد از ظهر، از جایی نزدیک روستای کالانیش در هبردیز بیرونی در اسکاتلند بریتانیا گرفته شده بودند.
در پیش‌زمینه‌ی تصویر "سنگ‌های کالانیش" را می‌بینیم، دایره‌ای از سنگ‌ها که حدود ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد، در عصر مفرغ (عصر برنز) ساخته شده بودند. این که چیدمان سنگ‌های کالانیش از دیدگاه ستاره‌شناسی اهمیتی داشته یا نه روشن نیست.
 دلیل شکل هشتی (8) آنالماها کجی (انحراف) محور چرخش زمین و بیضی بودن مدار زمین به گرد خورشید است.
بالاترین و پایین‌ترین نقطه‌های آنالما مربوط به روزهای انقلاب‌ تابستانی و زمستانی هستند. ولی هموگان‌ها (اعتدال‌ها) نقطه‌های میانی آنالما هستند (پایین‌تر از نقطه‌ی برخورد).
امروز ساعت ۱:۵۴ بامداد به وقت جهانی (۵:۱۵ بامداد به وقت ایران)، زمان هموگان پاییزی بود، هنگامی که مدت روز و شب در سرتاسر سیاره‌ی زمین با هم برابر می‌شد. در بسیاری از فرهنگ‌ها، تغییر فصل که در این هموگان‌ها رخ می‌دهد بزرگ داشته و جشن گرفته می‌شده.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
Sun - analemma - Callanish - Outer Hebrides - Scotland - UK - Callanish Stones - Bronze Age - Earth - axis - ellipticity - solstice - equinox - planet

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه