دنباله‌دار سال می‌آید؟

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
ستاره‌شناسان دنباله‌دار ۴۶پی/ویرتنن را"دنباله‌دار سال" می‌خوانند. این گلوله یخی گل‌آلود ۱.۲ کیلومتری در ۱۶ دسامبر (۲۵ آذر) به فاصله‌ی ۱۱.۵ میلیون کیلومتری زمین می‌رسد و به احتمال بسیار تا چند هفته برای چشم نامسلح دیدارپذیر خواهد بود.

البته ۶۴پی/ویرتنن هنوز دنباله‌دار سال نشده. ماکسیمیلیان تئودورسکو که این عکس را در روز ۵ اکتبر از ماگورله در رومانی گرفته می‌گوید: «دنباله‌دار ویرتنن هنوز بسیار کم‌نور است.» لکه‌ی محوی که در میانه‌ی تصویر تئودورسکو دیده می‌شود همان دنباله‌دار ۴۶پی/ویرتنن است که در شب ۵ اکتبر داشت از درون صورت فلکی جنوبی کوره می‌گذشت. 

پیش‌بینی می‌شود روشنی این دنباله‌دار تا ماه دسامبر ۲۰۰ برابر شود. دنباله‌دارها را اغلب نمی‌توان پیش‌بینی کرد و به همین دلیل بیشینه‌ی درخشش این دنباله‌دار هم نامعلوم است. ولی برخی پیش‌بینی کرده‌اند که۴۶پی/ویرتنن می‌تواند در اوج روشنایی‌اش به قدر ۳+ یا ۴+ برسد و بنابراین یک دنباله‌دار بزرگ نخواهد بود، ولی دستکم یک دنباله‌دار بسیار خوب می‌شود که با چشم نامسلح دیده خواهد شد و از پشت دوربین‌های دوچشمی و تلسکوپ‌های کوچک هم نمایی شگفت‌انگیز خواهد داشت.

دنباله‌دار ویرتنن هر ۵.۴ سال یک بار از بخش درونی سامانه‌ی خورشیدی می‌گذرد. این دنباله‌دار اکنون نزدیک مدار بهرام است و دارد به سوی ما می‌آید.
دنباله‌دار ۴۶پی/ورتنن اکنون نزدیک مدار بهرام است و دارد به سوی ما می‌آید
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet 46P/Wirtanen - Earth - naked eye - Maximilian Teodorescu - Magurele - Romania - constellation Fornax - Great Comet - binoculars - solar system - Mars

منبع: spaceweather

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه