تصویری تازه از "دنباله‌دار سال"

ستاره‌شناسان دنباله‌دار ۴۶پی/ویرتنن را"دنباله‌دار سال" می‌خوانند.

این گلوله یخی گل‌آلود ۱.۲ کیلومتری در ۱۶ دسامبر (۲۵ آذر) به فاصله‌ی ۱۱.۵ میلیون کیلومتری زمین می‌رسد و یکی از ۱۰ دنباله‌دار نزدیک به زمین در عصر فضا خواهد شد. دنباله‌دار ۴۶پی به احتمال بسیار تا چند هفته برای چشم نامسلح دیدارپذیر خواهد بود. اینجا تازه‌ترین نمای آن را می‌بینیم.
این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
یاسوشی آئوشیما از ژاپن، این عکس را به کمک تلسکوپ ۱۲ اینچی خود گرفته. در این تصویر جوِ یا همان گیسوی سبزفام دنباله‌دار ۴۶پی را می‌بینیم که بسیار گسترده شده، با قطری حدود دو برابر قطر سیاره‌ی مشتری. این تابش سبز از کربن دواتمی (C2) می‌آید- ماده ی گازی رایجی در گیسوی دنباله‌دارها که در فضای تقریبا خلا به رنگ سبز می‌درخشد [در حقیقت این تابش سبزفام دستاورد انگیزتابی (فلورسنس) این مولکول‌ها در فضای خلا و زیر نور خورشید است].

نور یکپارچه‌ی این دنباله‌دار اکنون به اندازه‌ی روشنایی ستاره‌ای از قدر ۱۰ است- یعنی کم‌نور. ولی پیش‌بینی می‌شود تا ماه دسامبر، روشنایی آن تا ۲۰۰ بابر افزایش یابد. اگر پیش‌بینی‌ها درست باشد، ۴۶پی می‌تواند در پایان به قدر ۳+ برسد و بنابراین یک "دنباله‌دار بزرگ" (Great Comet) نمی‌شود ولی دنباله‌دار بسیار خوبی خواهد شد که با چشم نامسلح دیده می‌شود و برای دوربین‌های دوچشمی و تلسکوپ‌های کوچک هدفی خوب و آسان خواهد بود.

دنباله‌دار ۴۶پی/ویرتنن هر ۵.۴ سال یک بار از بخش درونی سامانه‌ی خورشیدی می‌گذرد. این دنباله‌دار اکنون نزدیک مدار بهرام است و دارد به سوی ما می‌آید.
دنباله‌دار ۴۶پی/ورتنن اکنون نزدیک مدار بهرام است و دارد به سوی ما می‌آید
-----------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet 46P/Wirtanen - comet - Earth - Space Age - naked eye - Yasushi Aoshima - Ishikawa - Japan - planet - Jupiter - diatomic carbon - C2 - magnitude - star - Great Comet - Mars

منبع: spaceweather

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه