پارکر رکورد نزدیکی به خورشید را شکست

پویانمایی از کاوشگر خورشیدی پارکر که در روز ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ با رسیده به فاصله‌ی ۴۲.۷ میلیون کیلومتری سطح خورشید، رکورد نزدیک‌ترین فضاپیما به این ستاره را شکست. بزرگی این تصویر ۵ مگ است. برای کامل شدنش شکیبایی کند. اندازه‌ی کامل‌تر (۵.۶ مگ)

کاوشگر خورشیدی پارکر در روز ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ از فاصله‌ی ۴۲.۷ میلیون کیلومتری سطح خورشید گذشت و رکورد کمترین فاصله‌ی یک ساخته‌ی دست بشر از خورشید را شکست.

رکورد پیشین از آنِ فضاپیمای آلمانی-آمریکایی هلیوس ۲ بود که در آوریل ۱۹۷۶ به دست آمده بود. پارکر در ادامه‌ی ماموریتش چند بار دیگر این رکورد را خواهد شکست تا سرانجام در سال ۲۰۲۴ به فاصله‌ی ۶.۱۶ میلیون کیلومتری سطح خورشید برسد.

مدیر برنامه‌ی پارکر، اندی درایزمن از آزمایشگاه فیزیک کابردی دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید: «تنها ۷۸ روز از پرتاب کاوشگر خورشیدی پارکر گذشته، و ما اکنون به نزدیک‌ترین فاصله به ستاره‌مان در تاریخ پروازهای فضایی رسیده‌ایم. این یک لحظه‌ی غرورانگیز برای گروه ماست، هر چند که نگاهمان را به نخستین رویارویی‌مان با خورشید که روز ۳۱ اکتبر انجام می‌شود نیز دوخته‌ایم.»

پارکر همچنین در روز ۲۹ اکتبر رکورد بیشترین سرعت یک فضاپیما نسبت به خورشید (سرعت خورشیدمرکزی) را هم به دست آورد. رکورددار پیشین برای این سرعت از آن هلیوس ۲ بود که در آوریل ۱۹۷۶ به سرعت ۲۴۶،۹۶۰ کیلومتر بر ساعت رسید.

گروه دانشمندانِ برنامه‌ی پارکر به طور دوره‌ای سرعت و جایگاه دقیق این فضاپیما را به کمک شبکه‌ی آنتن‌های ژرفای فضای ناسا (دی‌اس‌ان) اندازه می‌گیرند: دی‌اس‌ان سیگنالی را به فضاپیما می‌فرستد که سپس از فضاپیما به دی‌اس‌ان بازگسیلیده می‌شود و به دانشمندان امکان می‌دهد تا سرعت و جایگاه فضاپیما را بر پایه‌ی زمان‌بندی و ویژگی‌های سگنالِ دریافت شده بسنجند و اندازه بگیرند. سرعت و جایگاه کنونی پارکر با بهره از سنجش‌هایی اندازه‌گیری شده که دی‌اس‌ان در روز ۲۴ اکتبر (۵ روز پیش) انجام داده بود. دانشمندان با بهره از این داده‌ها و نیز دانستن نیروهای مداری، سرعت‌ و جایگاه پارکر را از ۲۴ اکتبر به بعد محاسبه کردند.

کاوشگر خورشیدی پارکر نخستین رویارویی‌اش با خورشید را در ۳۱ اکتبر انجام اده و سپس باز هم به سطح خورشید نزدیک‌تر خواهد شد تا در ۵ نوامبر به نخستین پیراهور (حضیض) برسد -نزدیک‌ترین نقطه به خورشید. پارکر در آنجا با وجود شرایط گرمایی و تابشی هراس‌‌انگیزش، نزدیک‌ترین رصدها را از یک ستاره انجام داده و به دانشمندان در شناخت پدیده‌هایی که دهه‌هاست برایشان یک راز مانده کمک خواهد کرد. این رصدها آگاهی‌هایی کلیدی برای شناخت خورشید به ناسا می‌دهد، ستاره‌ای که تغییر شرایطش بر سرتاسر سامانه‌ی خورشیدی تاثیر می‌گذارد.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Parker Solar Probe - Sun - German-American - Helios 2 - Andy Driesman - Johns Hopkins Applied Physics Laboratory - Laurel - Maryland - heliocentric - NASA - Deep Space Network - DSN - perihelion - solar system - Earth

منبع: nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه