تیری در قلب مرغ دریایی

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۵.۶ مگ)
این عکس یک شهاب، یک دنباله‌دار، و یک سحابی خوش‌عکس را یکجا در خود دارد. از این میان، نزدیک‌ترین جرم همان شهاب گریزپا است که در بالا، سمت راست دیده می‌شود- این شهاب در کمتر از یک ثانیه آمد و رفت.
این شهاب که در جو زمین سوخت و از هم پاشید به احتمال بسیار تکه‌ی جدا شده‌ی کوچکی از هسته‌ی دنباله‌دار ۲۱پی/ژاکوبینی-زینر بود، دنباله‌داری که دست بر قضا خودش هم در این تصویر دیده می‌شود.
دنباله‌دار ۲۱پی که اکنون در بخش درونی سامانه‌ی خورشیدی است، با دم غباری بلندش که از چپ به راست کشیده شده در تصویر خودنمایی می‌کند. این دنباله‌دار در چند ماه گذشته از پشت دوربین‌های دوچشمی دیده می‌شده ولی اکنون دارد به سوی مدار مشتری می‌رود و دارد کم کم ناپدید می‌شود.
۳۵۰۰ سال نوری دورتر از همه‌ی اینها، سحابی آی‌سی ۲۱۷۷ را می‌بینیم، سحابی مرغ دریایی که در سمت چپ با رنگ سرخش نمایانست. سحالی به نسبت پهناور مرغ دریایی که پهنای بال‌های گشوده‌اش به حدود ۲۵۰ سال نوری می‌رسد، به احتمال بسیار صدها هزار سالست که دیده می‌شود.
کم‌نورترین بخش‌های این تصویر، چند هفته پیش در ایواکی ژاپن، با نوردهی بلند گرفته شده بوده و به هم پیوند داده شده بودند.
شما هم می‌توانید شهابی مانند این را ببینید- و شاید این کار را زودتر از آنچه فکر می‌کنید: این شب‌ها زمان اوج بارش شهابی شکارچی (جباری) است [در حقیقت بیشینه‌ی آن دیشب بود]

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
meteor - comet - Earth - nucleus - Comet 21P/Giacobini-Zinner - Solar System - binoculars - Jupiter - IC 2177 - Seagull Nebula - Iwaki-City - Japan - Orionids meteor shower

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه