هایپریون: بزرگترین "پیش-ابرخوشه" کهکشانی که تاکنون شناخته شده
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
کهکشانها در روزگار آغازین کیهان چگونه ساخته میشدند؟
دانشمندان برای رسیدن به پاسخ این پرسش، به کمک تلسکوپ بسیار بزرگ (ویال تی) در شیلی بخشی از آسمان تاریک شب را برای یافتن و شمارش کهکشانهایی که در نوجوانی کیهان سپدید آمده بودند کاویدند.
بررسی پراکندگی برخی از کهکشانهای دوردست (با سرخگراییهای حدود ۲.۵) وجود تودهای غولپیکر از کهکشانها به گستردگی ۳۰۰ میلیون سال نوری و جرم حدود ۵۰۰۰ برابر کهکشان راه شیری را آشکار کرد.
این توده که "هایپریون" نام گرفته، اکنون بزرگترین و پرجرمترین پیش-ابرخوشهایست که تاکنون در روزگار آغازین کیهان یافته شده، و نورش از زمانی میآید که تنها حدود ۲ میلیارد سال از مهبانگ میگذشته.
یک پیش-ابرخوشه گروهی از کهکشانهای جوان است که با نیروی گرانش دارند به سوی هم میرمبند تا یک ابرخوشهی کهکشانی را بسازند- خود ابرخوشه گروهی از چندین خوشهی کهکشانیست که آنها هم گروهی از صدها کهکشانند و هر کهکشان هم در بردارندهی میلیاردها ستاره است.
این نمایش تصویری با بهره از دادههای واقعی درست شده و در آن، کهکشانهای بزرگ به رنگ سفید، و مناطقی که دربردارندهی مقدار فراوانی از کهکشانهای کوچکترند به رنگ آبی نمایانده شدهاند.
شناسایی و بررسی چنین گروههای بزرگی از کهکشانهای آغازین به شناخت بشر ازهمنهش (ترکیب) و فرگشت کیهان در کل کمک میکند.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Very Large Telescope - Chile - redshift - Milky Way Galaxy - Hyperion - proto-supercluster - supercluster - galaxy cluster - galaxy - star
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر