کهکشان پوستهای
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
کهکشانها چگونه بزرگ میشوند؟
برای کمک در یافتن پاسخ این پرسش، اخترشناسان به کمک تلسکوپ فضایی هابل به بررسی کهکشان شگفتانگیز بیضیگون پیجیسی ۴۲۸۷۱ پرداختند.
چندین لایه از پوستههای ستارهای این کهکشان را در میان گرفته که چگونگی پیدایش آنها میتواند سرنخهایی دربارهی زندگی و فرگشت آن به ما بدهد.
این پوستههای افشان و محو در دل خود خوشههای ستارهای کروی غولپیکری را جای دادهاند، با ستارگانی که بر پایهی بررسیها، در سه دورهی گوناگون از زندگی کهکشان ساخته شدهاند.
این سرنخ و دادههای دیگر نشان میدهند که پیجیسی ۴۲۸۷۱ در گذشته دو برخورد کهکشانی داشته، که دستکم در یکی از آنها، کهکشانی که به آن برخورد کرده احتما یک کهکشان مارپیچی بوده است.
کهکشان مارپیچیای که سمت چپ تصویر دیده میشود فاصلهاش از ما به همان اندازهی پیجیسی ۴۲۸۷۱ است و میتوانسته در گذشته برخوردهایی با این کهکشان انجام داده باشد.
پیجیسی ۴۲۸۷۱ حدود ۲۰ هزار سال نوری گستردگی دارد و با فاصلهی ۲۷۰ میلیون سال نوری از زمین، در صورت فلکی قنطورس دیده میشود.
اینجا نوشتهی کاملتری را دربارهی این کهکشان بخوانید:
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Hubble Space Telescope - elliptical galaxy - PGC 42871 - star - globular cluster - galactic collision - spiral galaxy - constellation of Centaurus
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر