بارش تیرهای آسمانی بر مغولستان!
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
تیرهایی دارد از صورت فلکی شکارچی (جبار) بر سر زمین میبارد. این جای شگفتی ندارد زیرا اکنون اکتبر (مهر/آبان) است و زمان، زمان بارش شهابی شکارچی (جباری).
در این تصویر که اکتبر گذشته، از پیوند چند نوردهی پشت سر هم درست شده، ده-بیست شهاب شکارچی را میبینیم که بر سر آتشفشان وولان هادا در مغولستان درونی چین باریدهاند. رد همهی این شهابها به یک منطقهی کوچک آسمان به نام کانون بارش، که درست بالا و سمت چپ کمربند شکارچی است میرسد.
شهابهای شکارچی همگی سنگریزههایی هستند که از دنبالهدار هالی، به هنگام یکی از دیدارهای آن از بخش درونی سامانهی خورشیدی جدا شده و مانند ردی از سنگ و غبار در فضا به جا ماندهاند. هر سال، با گذشتن زمین از درون این رد، سنگ و غبارهای آن به جو زمین کوبیده میشوند و چنین تیرهای شهابی پدید میآورند.
دنبالهدار هالی در حقیقت مادر دو بارش شهابیِ شناخته شده است. آن یکی دیگر، بارش اتا دلوی است که هر سال در ماه می (اردیبهشت/خرداد) دیده میشود.
یک سال پیش عکس دیگری از بارش شکارچی در همین وبلاگ دیدیم که از همین نقطه گرفته شده و همین خودروی درون این تصویر هم در آن دیده میشد.
ماه آینده بینندهی بارش شهابی شیری (اسدی) خواهیم بود، بارشی که از رد سنگ و غبارِ به جا مانده از دنبالهدار تمپل-تاتل سرچشمه میگیرد.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
constellation of Orion - Orionids Meteor Shower - Wulan Hada - volcano - Inner Mongolia - China - radiant - belt of Orion - Orionids - meteor - Comet Halley - Solar System - Eta Aquarids - APOD - Leonids Meteor Shower - Comet Tempel-Tuttle
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر