کوتوله جوان و پرانرژی
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
در این تصویر فریبندهی تلسکوپ فضایی هابل یک کهکشان کوتولهی تنها در فاصلهی ۱۰۰ میلیون سال نوری زمین را میبینیم. این یک کهکشان از ردهی کهکشانهای "کوتولهی فشردهی آبی" به نام اِسو ۳۳۸-۴ در صورت فلکی تاج جنوبی است.
کوتولههای فشردهی آبی یا BCDها به دلیلِ داشتن مناطق ستارهزایی به شدت آبیفام در هستههایشان چنین نامی گرفتهاند. هستهی اسو ۳۳۸-۴ هم چنین ویژگیای دارد و انباشته از ستارگان درخشان جوانیست که حریصانه هیدروژن میسوزاند. این ستارگان با وجود داشتن سوخت فراوان هیدروژن، عمری کوتاه دارند زیرا این همه هیدروژن را تنها در چند میلیون سال، که چشم بر هم زدنی در استاندارد کیهانیست، میسوزانند و به پایان زندگی میرسند.
ستارگان آبی جوانی که در مرکز این تصویر، غرق در ابرهای گاز و غبار دیده میشوند دستاورد برخوردی تازه میان اسو ۳۳۸-۴ و یک کهکشان سرگردان است. این رویارویی کهکشانی ابرهای گاز و غبار پیرامون اسو ۳۳۸-۴ را آشفته کرده و همین به آغاز ستارهفشانیهای آتشین در آن انجامیده.
یک نمونهی دیگر از این کهکشانها را اینجا دیده بودید: * کهکشان کوتوله با ظاهر جوان
یک نمونهی دیگر از این کهکشانها را اینجا دیده بودید: * کهکشان کوتوله با ظاهر جوان
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - ESA - Hubble Space Telescope - Wide Field Camera 3 - dwarf galaxy - Earth - blue compact dwarf galaxy - ESO 338-4 - constellation of Corona Australis - Southern Crown - star - hydrogen - nuclear reaction - core - galaxy merger - star formation
منبع: spacetelescope
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر