یادگار محو یک ستاره مرده

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۳ مگ)
پسماند ابرنواختر دبلیو۶۳، روح ستاره‌ای که دیرزمانیست مرده، در راستای صفحه‌ی کهکشان راه شیری در صورت فلکی ماکیان مانند یک حلقه‌ی دود محو و کم نور کیهانی خودنمایی می‌کند و با نمای شبحگونش بر زمینه‌ای از ابرهای در هم پیچیده‌ی کیهانی به رنگ آبی می‌درخشد.
این تصویر موزاییکی زیبا از پیوند ۱۲ نما درست شده که بر روی هم با نوردهی ۱۰۰ ساعته، و به کمک فیلترهای باریک-باند گرفته شده‌اند. چارچوب کلی تصویر گستره‌ای بیش از چهار قرص ماه کامل را در آسمان سیاره‌ی زمین می‌پوشاند.
اینجا نور ویژه‌ی گسیلیده از اتم‌های یونیده‌ی گوگرد، هیدروژن، و اکسیژن به ترتیب به رنگ‌های سرخ، سبز، و آبی نمایانده شده‌.
این پسماندِ پوسته‌ای که همچنان رو به گسترش است، تاکنون قطری حدود ۱۵۰ سال نوری پیدا کرده. فاصله‌ی آن نیز از ما نزدیک به ۵۰۰۰ سال نوریست.
هنوز هیچ چشمه‌ای به عنوان بازمانده‌ی ستاره‌ی مادری دبلیو۶۳ (ستاره‌ی منفجر شده) شناسایی نشده. به گفته‌ی دانشمندان، نور انفجار این ستاره احتمالا حدود ۱۵۰۰۰ سال پیش به زمین رسیده بوده.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
star - W63 - supernova remnant - plane - Milky Way galaxy - constellation Cygnus - swan - full moon - narrow band - filter - ionized - atom - sulfur - hydrogen - oxygen - supernova - Earth

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه