چرخش سیارک بننو از چشم فضاپیمای اوسیریس-رکس
اگر ویدیو اینجا اجرا نشد میتوانید آن را در فیسبوک، توییتر، و یا تلگرام یک ستاره در هفت آسمان ببینید
آیا این سیارک میتواند روزی با زمین برخورد کند؟
بله! ولی نه به این زودی، حتی با این که در سدهی آینده در بخشی از مسیرش از درون مدار ماه هم خواهد گذشت، یعنی از ماه هم به زمین نزدیکتر خواهد شد.
با این وجود، ناسا برای شناخت بیشتر دربارهی سیارکهای نزدیک-زمین، کاوشگری به نام اوسیریس-رکس را راهی یکی از آنها کرده: سیارک ۵۰۰ متری "۱۰۱۹۵۵ بننو".

این ویدیوی زمانگریز که اوایل همین ماه گرفته شده، ۴.۲۵ ساعت از چرخش بننو را در ۷ ثانیه نشان میدهد. پیکرهی الماسی-شکل بننو بسیار همانند سیارک ریوگو است که اکنون میزبان فضاپیمای ژاپنی هایابوسا۲ است.
شناسایی دقیق مسیر بننو در مدارهای بعدیاش کمی دشوارست. یکی به دلیل نزدیک بودن مسیرش به زمین و دیگر به دلیل پدیدهای به نام اثر یارکوفسکی: پس از گرما گرفتن یک بخش سیارک توسط نور خورشید، پرتوی گرمایی (فروسرخ) نامتقارنی از آن میتابد که میتواند مانند فوارهای، بر سیارک فشار ملایمی آورد و بر گردش آن اثر بگذارد.
اگر همه چیز بر پایهی برنامه پیش برود، اوسیریس-رکس در سال ۲۰۲۰ عملا از خاک سطح آن نمونه برداشته و در سال ۲۰۲۳ این نمونهها را برای بررسی دقیق به زمین خواهد برگرداند.
![]() |
این یک پویانمایی (gif) به بزرگی ۳.۶۶ مگ است، برای کامل شدنش شکیبا باشید. اندازهی بزرگتر (۵.۶ مگ) |
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Moon - Earth - asteroid - NASA - Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security, Regolith Explorer - OSIRIS-REx - 101955 Bennu - minor planet - time-lapse - Ryugu - Japanese spacecraft - Hayabusa2 - Yarkovsky effect - infrared
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر