گیسوی سبز زیبا

این تصویر در اندازه‌ی زرگ‌تر
دنباله‌دار دوره‌ای ۴۶پی/ویرتنن اکنون پرنورترین دنباله‌دار آسمان شب، گرچه کم‌نورتر از توان دید چشم نامسلح است.
این دنباله‌دار در نیمه‌های دسامبر (اواخر آذر) به نزدیک‌ترین نقطه‌های مدار ۵.۴ ساله‌اش به زمین و خورشید می‌رسد و در آن هنگام، در آسمان‌های تاریک می‌شود آن را با چشم دید.
این تصویر شب ۷ نوامبر از آسمان نیمکره‌ی جنوبی گرفته شده و در آن گیسوی کروی دنباله‌دار ۴۶پی را می‌بینیم که از نور خورشید تابشی فلورسنس پیدا کرده. پهنای زاویه‌ای این گیسوی سبز زیبا در آسمان زمین به اندازه‌ی حدود نصف قطر ماه کامل است.
در ان شب، فاصله‌ی این دنباله‌دار از رصدگران روی زمین حدود ۲ دقیقه‌ی نوری یا ۳۵ میلیون کیلومتر بود که بر پایه‌ی این فاصله، قطر گیسوی سبزش به حدود ۱۵۰ هزار کیلومتر می‌رسید، یعنی تقریبا هم‌اندازه‌ی سیاره‌ی مشتری.
در این تصویر که از پیوند دیجیتالی چند نما درست شده، دُم بسیار محو این دنباله‌دار را هم می‌بینیم که رو به جایگاه ساعت ۴ کشیده شده. یک کهکشان دوردست هم در بالا، سمت چپ تصویر خودنمایی می‌کند.
دنباله‌دار ۴۶پی/ویرتنن که اکنون یک مهمان معمولی بخش درونی سامانه‌ی خورشیدیست، زمانی قرار بود میزبان فضاپیمای روزتا باشد ولی با تغییر برنامه، روزتا راهی دنباله‌دار ۶۷پی شد.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet 46P/Wirtanen - naked-eye - Earth - Sun - Fluorescing - coma - Jupiter - galaxy - inner Solar System - ESA - Rosetta mission

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه