هدف بعدی نیوهورایزنز و بزرگترین رازش
فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا اکنون در فاصلهی ۱۲ میلیون کیلومتری مقصد بعدیاش، "اولتیما تولی" (۲۰۱۴ امیو۶۹) است و دارد به سرعت به آن نزدیک میشود. در نخستین روز سال ۲۰۱۹، نیوهورایزنز از فاصلهای یک سوم فاصلهای که در ژوییهی ۲۰۱۵ از پلوتو داشت از کنار اولتیما خواهد گذشت و جیزهایی را دربارهاش آشکار خواهد کرد ... چیزهایی که هیچ کس نمیداند چیست، در حقیقت رازهای آن از پیش آغاز شده است.
![]() |
عکسهای بُرد بلندِ اولتیما تولی هیچ منحنی نوریای را در آن نشان نمیدهد، به بیان دیگر نورش ثابت است و تغییری نمیکند. پژوهشگر اصلی برنامهی نیوهورایزنز، آلن استرن از بنیاد پژوهشی جنوب باختر، آن را واقعا اسرارآمیز میداند- به این دلیل:
سال گذشته دانشمندان تغییر نور یک ستارهی دوردست که از پشت اولتیما تولی میگذشت را زیر نظر گرفتند. نور ستاره به گونهای خاموش و روشن شد که نشانگر جرمی کشیده با دو لوب بود، شاید هم یک جرم دوتایی (اینجا خواندید: * هدف بعدی نیوهورایزنز جالبتر از پیش شد). انتظار میرود یک چنین جرمی به هنگام چرخش، نوری که از آفتاب بازمیتاباند هم کاهش و افزایش یابد، ولی برای اولتیما تولی اینگونه نبود.
جریان چیست؟ اعضای گروه نیوهورایزنز نظریههای گوناگونی دارند. مارک بویی از بنیاد پژوهش جنوب باختر میگوید: «شاید قطب چرخش این جرم تقریبا درست رو به فضاپیما باشد.» ولی یک چنین همترازیای بعید است.
مارک شوالتر از بنیاد جستجوی هوش فرازمینی (SETI) هم میگوید: « نظریهی دیگر اینست که اولتیما تولی با ابری از غبار در بر گرفته شده که منحنی نوری آن را خنثا میکند-- بسیار مانند گیسوی یک دنبالهدار که اغلب، نور بازتابیده از هستهی مرکزی را پنهان میکند.»
آن وربیسکر از دانشگاه ویرجینیا هم میگوید: «یک نظریهی جالبتر اینست که اولتیما تولی با چندین ماه غلتان کوچک در بر گرفته شده. اگر هر یک از این ماهکها منحنی نوری خودش را داشته باشد، همگی آنها با هم میتوانند یک برهمنهی آشفته از منحنیهای نوری پدید بیاورند که برای نیوهورایزنز تنها مانند یک منحنی نوری کوچک دیده شود.»
استرن میگوید: «سخت است که بگوییم کدام نظریه درست است.» «به زودی به پاسخ این چیستان میرسیم- نیوهورایزنز با گذشتن از فراز اولتیما تولی در روزهای ۳۱ دسامبر و ۱ ژانویه عکسهایی پروضوح از آن خواهد گرفت و تنها یک روز بعد نخستین دستهی آنها روی زمین دریافت خواهد شد. ما با دیدن این عکسها پاسخ نخستین راز آزاردهندهی اولتیما تولی را خوهیم یافت. با ما باشید.»
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - New Horizons - Ultima Thule - New Year's Day - Kuiper Belt Object - Pluto - light curve - Alan Stern - Southwest Research Institute - star - binary system - reflect - Marc Bui - SETI Institute - Mark Showalter - comet - coma - nucleus - moon - University of Virginia - Anne Verbiscer
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر