چرا اولتیما تولی، مقصد بعدی نیوهورایزنز برایمان مهم است؟
اولتیما تولی (۲۰۱۴ امیو۶۹)، هدف بعدی نیوهورایزنز، در عکسهای کنونی این فضاپیما هنوز چیزی بیش از یک نقطهی روشن کوچک در میان ستارگان نیست، ولی تنها تا سه روز دیگر این جرمِ رازآلود تبدیل به دنیایی نو پیش چشمان خواهد شد. تازهترین عکس نیوهورازنز از این جرم را اینجا میبینید. نیوهورایزنز این عکس را به کمک دوربین شناسایی برد بلند خود (لوری) گرفته.
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
پژوهشگران برای دیدن اولتیما تولی بسیار هیجانزدهاند، ولی چرا؟
اولتیما تولی جرمی بسیار کهن و آغازین است و بیش از چهار میلیارد سالست که در محیط سرد و دوردست کمربند کوییپر به گرد خورشید میگردد. این جرم در زمان پیدایش سیارهها حضور داشته و اساسا از آن هنگام تا به امروز دست نخورده مانده است. اولتیما تولی یک کپسول زمان است و چشمانتظارِ این که ما را از رازهای پیدایش زمین آگاه کند.
کتی اولکین، دانشمند برنامهی نیوهورایزنز از بنیاد پژوهش جنوب باختر میگوید: «مدار اولتیما تولی به ما میگوید که کهنترین جرمیست که تاکنون بررسی کردهایم. من برای دیدن ساختارهای سطحی این دنیای کوچک، به ویژه دهانههای روی آن هیجانزدهام. دهانهها میتوانند پنجرهای برای دیدن همنهشهای زیر سطح اولتیما باشند. همچنین از روی شمار دهانههای برخوردی آن میتوانیم دربارهی شمارِ اجرام کوچک در دوردستهای سامانهی خورشیدی آگاه شویم.»
فضاپیمای نیوهورایزنز ساعت ۱۲:۳۳ بامداد روز ۱ ژانویهی ۲۰۱۹ به وقت خاور آمریکا (ساعت ۹:۰۳ بامداد به وقت ایران) از کنار اولتیما تولی خواهد گذشت.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - New Horizons - Long Range Reconnaissance Imager - LORRI - Ultima Thule - sun - star - Kuiper Belt - planet - time capsule - Earth - crater - Deputy Project Scientist - Cathy Olkin - Southwest Research Institute - solar system
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر