رویارویی دو ابرسیاهچاله: شبیه‌سازی

اگر ویدیو اینجا اجرا نشد می‌توانید آن را در فیسبوک، تلگرام، و یا توییتر یک ستاره در هفت آسمان ببینید

آیا سیاهچاله‌ها هم به هنگام برخورد با یکدیگر درخششی پدید می‌آورند؟
سیاهچاله‌ها در مدار به گرد یکدیگر بی‌شک موج گرانشی تولید می‌کنند، ولی اگر با گازهایی در بر گرفته شده باشند، آیا درست پیش از برخورد، نوری هم می‌گسیلند؟
اخترفیزیکدانان برای یافتن پاسخ این پرسش یک شبیه‌سازی رایانه‌ای پیچیده انجام داده‌اند. این شبیه‌سازی و ویدیویی که بر پایه‌ی آن پدید آمده با دقت دو ابرسیاهچاله (سیاهچاله‌ی ابرپرجرم) را که دارند مارپیچ‌وار به یکدیگر نزدیک می‌شوند را نمایش می‌دهد؛ در ویدیو، اثرهایی که این رویارویی بر پایه‌ی نسبیت عام اینشتین بر گازها و نور پیرامون می‌گذارد هم نشان داده شده.
در آغازِ ویدیو این سامانه از بالا دیده می‌شود؛ سپس آن را از پهلو می‌بینیم تا کج‌نمایی‌ها و اعوجاج‌های ناشی از همگرایی گرانشی برایمان نمایان‌تر شود.
نتایج عددی نشان می‌دهد که نیروهای گرانشی و مغناطیسی با برانگیختن گازهای پیرامون، پرتوهایی پرانرژی از فرابنفش تا X پدید می‌آورند. چنین تابش‌هایی می‌توانند به ما کمک کنند تا بسیار پیش از برخورد جفت‌های ابرسیاهچاله‌ای، آنها را آشکار کرده و بررسی کنند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
black hole - gravitational radiation - computer simulation - supermassive black hole - Einstein - general relativity - gravitational lens - magnetic force - ultraviolet - X-ray

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه