در عکس تازه اولتیما ثولی شماری از دهانه‌های آن هم دیده می‌شود


تصویر تازه‌ای که از فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا دریافت شده پرجزییات‌ترین نمایش تا به امروز را از جرم کمربند کوییپر، اولتیما ثولی نشان می‌دهد. نیوهورایزنز در روز ۱ ژانویه‌ی ۲۰۱۹ از کنار اولتیما ثولی گذشته بود. به سختی می‌توان باور کرد که این جرم تا همین چند هفته پیش تنها مانند نقطه‌ای کوچک و مبهم دیده می‌شده. نیوهورایزنز این عکس را از فاصله‌ی ۶۷۰۰ کیلومتری، و حدود ۷ دقیقه پیش از رسیدن به نزدیک‌ترین فاصله از این جرم گرفته بود.

آلن استرن، پژوهشگر اصلی ماموریت نیوهورایزنز می‌گوید: «این عکسِ تازه تفاوت میان ویژگی‌های زمین‌شناختی دو لوب اولتیما ثولی را آشکار نموده و رازهای تازه‌ای را هم درباره‌ی آن مطرح کرده است. در ما‌ه‌های پیشِ رو عکس‌های رنگی با واگشود (رزولوشن) بالاتری دریافت می‌کنیم که امیدواریم به ما در گره‌گشایی از بسیاری از رازهای اولتیما ثولی کمک کنند.»

این عکس نخستین عکسی‌ست که برخی از دهانه‌های کوچک روی این جرم را آشکار کرده که روی لبه‌ی بالایی، در مرز میان شب و روز به روشنی دیده می‌شوند. در این تصویر همچنین نمای پرجزییاتی هم از یک گودی بزرگ روی این سنگ آسمانی می‌بینیم. این گودی که روی لوب سمت چپ است، قطری حدود ۷ کیلومتر دارد. نوار گردنبند-مانند یا طوق-مانند میان دو لوب در عکس‌های پیشین هم شناسایی شده بود ولی اینجا آن را با پادسانی (کنتراست) بالاتری می‌بینیم.

نیوهورایزنز در روز ۱ ژانویه از کنار این جرم که به طور رسمی به نام ۲۰۱۴ام‌یو۶۹ خوانده می‌شود گذشت. ولی برای تراگسیل همه‌ی داده‌هایش از این دیدار نیاز به ۲۰ ماه زمان دارد زیرا بسیار از زمین دور است و دارد با ذخیره‌ی برق پایینی کار می‌کند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
NASA - New Horizons - Kuiper Belt - Ultima Thule - Alan Stern - crater - 2014 MU69 - Earth

منبع: Space.com

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه