تازه‌ترین یافته‌ها درباره اولتیما ثولی

داده‌های دریافتی از فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا که هفته‌ی پیش از کنار اولتیما ثولی، یکی از اجرام کمربند کویپر گذشت روز به روز اسرار بیشتری را برای دانشمندان آشکار می‌کند. از جمله یافته‌های این چند روزه می‌توان از اینها نام برد:

۱) در داده‌های آغازین هیچ نشانی از حلقه و یا ماهواره‌ای بزرگ‌تر از یک مایل پیرامون اولتیما دیده نمی شود. همچنین نشانی از یک جو هم نیست.
۲) رنگ اولتیما همسان با رنگ اجرامی از کمربند کویپر است که تاکنون با تلسکوپ بررسی شده‌اند.
۳) هر دو لوب اولتیما تولی تقریبا همرنگند (اولتیما نخستین دوتایی پرماسی یا به هم چسبیده در کمربند کویپر است که تاکنون از آن بازدید شده). این با چیزی که درباره‌ی سامانه‌های دوتاییِ از هم جدا که به گرد مرکز جرم مشترکشان می‌چرخند می‌دانیم همخوانی دارد.

تراگسیل داده‌ها از نیوهورایزنز به زمین یک درنگ (وقفه‌ی) تقریبا یک هفته‌ای خواهد داشت زیرا فضاپیما از دید ما، از پشت خورشید می‌گذرد. این تراگسیل از ۱۰ ژانویه از سر گرفته می‌شود. دریافت کامل همه‌ی داده‌ها ۲۰ ماه زمان خواهد برد.

پویانمایی روبرو از پیوند داده‌هایی درست شده که نیوهورایزنز با دوربین لوری خود در یک بازه‌ی ۷ ساعته از ۳۱ دسامبر ۲۰۱۸ و ۱ ژانویه‌ی ۲۰۱۹ گرفته و چرخش اولتیما تولی را به خوبی نشان می‌دهد. در این ۷ ساعت، فاصله‌ی فضاپیما تا اولتیما تولی از ۵۰۰ هزار کیلومتر به ۲۸ هزار کیلومتر رسید.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
NASA - New Horizons - Kuiper Belt - Ultima Thule - contact binary - sun - Earth

منبع: jhuapl

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه