کهکشانهای دوقلو
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
در این چشمانداز زیبا و باکیفیت کیهانی جفت کهکشانهای مارپیچی انجیسی ۴۵۶۷ و انجیسی ۴۵۶۸ را به همراه کهکشانِ بیضیگون و تنهای انجیسی ۴۵۶۴ میبینیم. هر سه کهکشان عضو خوشهی کهکشانی بزرگ دوشیزهاند.
آن جفت کهکشان چشمنواز با بازوهای مارپیچی و رگههای غبار و خوشههای ستارهایشان، با هم به نام کهکشانهای پروانه یا دوقلوهای سیامی شناخته میشوند.
این دو که بسیار به هم نزدیکند، به نظر نمیرسد در اثر کشندهای گرانشی چندان دگرگون شده باشند. ولی میدانیم که ابرهای مولکولی غولپیکرشان دارند با هم برخورد میکنند و به احتمال بسیار ستارهزاییهای تازه به راه انداخته و خوشههای ستارهای بزرگ پدید آوردهاند.
این دوقلوها چیزی نزدیک به ۵۲ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارند. جدایی میان هستههای درخشانشان هم به نظر میرسد حدود ۲۰ هزار سال نوری باشد.
گفتن ندارد که تکستارگان پرنور با تیزیهای پراش درون تصویر، همگی ستارگان کهکشان خودمانند و در پیشزمینهی تصویر دیده میشوند.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Spiral galaxy - NGC 4567 - NGC 4568 - elliptical galaxy - NGC 4564 - Virgo Galaxy Cluster - spiral arm - star cluste - Butterfly Galaxies - Siamese Twins - gravitational tide - molecular cloud - core - Milky Way
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر