ارابهران و گیسوی سبز
![]() |
در این تصویر تلسکوپی زیبا دنبالهدار ایواموتو (سی/۲۰۱۸ وای۱) که همچنان دارد در آسمان سیارهی زمین به پیش میرود را در میان ستارگان و سحابیهای صورت فلکی شمالی ارابهران میبینیم.
عکس در شب ۲۷ فوریه گرفته شده، شبی که ایواموتو با گیسوی سبز و دم کمنورش در آسمان سیارهی زمین، میان یک مجموعهی پیچیده از سحابیهای گسیلشی (بالا، سمت چپ) و خوشهی ستارهای باز ام ۳۶ (پایین، سمت راست) جای داشت.
پرتوی سرخفام آن سحابیهای گسیلشی از گازهای هیدروژنیست که از تابش پرتوهای فرابنفش ستارگان داغِ نزدیک یک ابر مولکولی غولپیکر در فاصلهی حدود ۶۰۰۰ سال نوری زمین برافروخته و یونیده شدهاند.
پرتوی سبزفام گیسوی دنبالهدار -که در آن شب کمتر از پنج دقیقهی نوری از ما فاصله داشت- به طور عمده دستاورد تابش مولکولهای کربن دواتمی زیر نور خورشید است.
ام۳۶ یکی از خوشههای ستارهایِ شناخته شدهی صورت فلکی ارابهران است و آن هم در پسزمینهی تصویر جای دارد، با فاصلهی حدود ۴۰۰۰ سال نوری از سامانهی خورشیدی.
دنبالهدار ایواموتو که در شب ۱۲ فوریه از کنار زمین گذشته بود، اکنون دارد به بخش بیرونی سامانهی خورشیدی بازمیگردد.
ایواموتو مدار بیضی بسیار کشیدهای دارد که او را تا آن سوی کمربند کوییپر میبرد. دورهی مداری این دنبالهدار ۱۳۱۷ سال است و بنابراین دیدار بعدیاش با فضای درونی سامانهی خورشیدی در سال ۳۳۹۰ میلادی انجام خواهد شد.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
planet - Earth - Comet Iwamoto - C/2018 Y1 - constellation Auriga - Charioteer - coma - emission nebula - open star cluster - M36 - hydrogen - ultraviolet - molecular cloud - diatomic carbon - molecule - fluorescing - Solar System - Kuiper belt
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر