نگاهی به آسمان شب در بهار امسال

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۵ مگ)
بهار آینده در آسمان چه خبرهاییست؟
اینجا نمایی از برخی چیزهایی که در نیمکره‌ی شمالی زمین دیده می‌شود نشان داده شده.
تصویر را صفحه‌ی یک ساعت پنداشته و با عقربه‌های آن (ساعتگرد) پیش می‌رویم: رویدادهای آغاز بهار در سمت چپ نشان داده شده‌اند و هر چه به سمت راست برویم، زمان بیشتری می‌گذرد، تا در سمت راست به رویدادهای پایان بهار می‌رسیم.
اجرام نزدیک‌تر به زمین، به نقاشی پایین صفحه نزدیک‌تر نشان داده شده‌اند- البته آدم درون این نقاشی یک تلسکوپ دارد ولی تقریبا همه‌ی اجرامی که از آنها نام می‌بریم بدون تلسکوپ هم دیده می‌شوند.
مانند همه‌ی فصل‌های سال، صورت‌های فلکی با نظمی سالانه پدیدار می‌شوند، و باز هم مانند هر سال، بارش شهابی شلیاقی در نیمه‌های آوریل (اواخر فروردین) به اوج می‌رسد.
همچنین مانند همیشه، در زمان‌هایی پس از غروب آفتاب می‌توان ایستگاه فضایی بین‌المللی را که دارد از آسمان می‌گذرد مانند نقطه‌ای روشن و متحرک ببینیم.
هفته‌ی آینده پدیده‌ی برابران بهاری (اعتدال بهاری) رخ خواهد داد، روزی که بلندی شب و روز در آن برابر خواهد شد. درست از پس از آن، بلندی روزهای نیمکره‌ی شمالی بیشتر از شب‌ها می‌شود، اختلافی که با ادامه‌ی فصل بهار افزایش می‌یابد. همچنین در ادامه‌ی بهار، سیاره‌ی مشتری هر شب زودتر از شب پیش طلوع خواهد کرد.
در ماه می دو ماه کامل خواهیم داشت که دومین آن به نام ماه آبی شناخته می‌شود.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Earth - constellation - Lyrids meteor shower - International Space Station - ISS - Vernal Equinox - Jupiter - full moon - Blue

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه