نخستین عکس از شهاب غولپیکری که ۳ ماه پیش وارد جو زمین شد ولی هیچ کس آن را ندید!
![]() |
عکس ماهوارهی هیماواری-۸ از این شهاب |
* شاید چندان به نظر نیاید، ولی این دود قهوهای-نارنجی پیامد سومین انفجار شهابی بزرگ زمین در روزگار نوین است.
انفجار این شهاب غول پیکر در ماه دسامبر ۲۰۱۸ رخ داده بود ولی پژوهشگران تا هفتهی پیش متوجه آن نشده بودند، و اکنون به لطف دوربینِ ماهوارهی هواشناسی زمینایستای ژاپنی هیماواری-۸، شواهد دیداری هم از آن به دست آوردهایم.
تودهی دود این شهاب در ساعت ۲۳:۵۰ به وقت گرینویچ در همان نقطهای بر فراز دریای برینگ دیده شد که حسگرهای نمایگر ناسا از آن عکس میگرفتند.
![]() |
بزرگنمایی بریدهای از عکس ماهوارهی هیماواری-۸ از این شهاب-اگر عکس باز نشد، به این پیوند (لینک) بروید |
رد دود تقریبا عمودی است و نشان میدهد که شهاب با شیب بسیار تندی وارد جو شده، و چیزی که احتمالا سایهی بلند و باریک این دود است را هم بر ابرهای زمین میتوان دید.
سایمون پراود، کارشناس ایمنی هوانوردی و هواشناس در دانشگاه آکسفورد که این عکسها را در توییتر منتشر کرده میگوید: «من مطمئنم که این رد شهاب است.»
اگر ویدیو اینجا جرا نشد میتوانید آن را در فیسبوک، تلگرام، و یا توییتر یک ستاره در هفت آسسمان ببینید
وی میگوید: «در این عکسها به نظر میرسد این تودهی دود که در زمان مناسب در جای مناسب بوده تقریبا عمودی است و بسیار بالای آسمان. بسیار بالاتر از ابرهای آن منطقه و بالاتر از آن که یک ابر-خطی (مربوط به هواپیما) باشد.»
این آتشگوی غولپیکر با نیروی ۱۷۳ کیلوتن تیانتی به جو زمین برخورد کرد، ده برابر نیروی بمب اتمی هیروشیما.
این سومین انفجار شهابی بزرگ در روزگار نوین است. بزرگترین آنها رویداد تانگوسکا بود که سال ۱۹۰۸ در سیبری رخ داد و دومین آنها هم رویداد سال ۲۰۱۳ در چلیابینسک روسیه بود. انفجار تانگوسکا به اندازهای سهمگین و نیرومند بود که ۸۰ میلیون درخت را در منطقهای به گستردگی ۲۰۰۰ کیلومتر مربع ریشهکن کرد.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Earth - geostationary - Japan - Himawari-8 - meteor - Bering Sea - NASA - Simon Proud - aviation safety - meteorologist - University of Oxford - fireball - US - Hiroshima - second world war - Russia - Chelyabinsk - Siberia - Tunguska
منبع: newscientist
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر