لکه بزرگ خورشید دارد صدای "امواج اقیانوس" در می آورد!

برای شنیدن این امواج روی این تصویر بکلیکید
اگر یک رادیوی موج کوتاه داشته باشید، شاید شما هم در این هفته صداهایی شگفت‌انگیز را شنیده باشید. لکه‌ی خورشیدی بزرگِ ای‌آر۲۷۳۸ که هم‌اکنون روی خورشیدست دارد فوران‌های نیرومندی از نوفه‌های (نویزهای) رادیویی تولید می‌کند. توماس اشکرافت، رادیواخترشناس آماتور که روز ۱۳ آوریل، به کمک یک رادیوتلسکوپ آماتور در نیومکزیکو، نمونه‌ای از این امواج را ضبط کرد می‌گوید: «صدایشان مانند صدای امواج اقیانوس بود.»

این امواج رادیویی دستاورد باریکه‌های الکترونی هستند که در اثر انفجارهایی در خطوط میدان مغناطیسی که روی این لکه‌ی خورشیدی خیمه زده‌اند شتاب گرفته‌اند- در این مورد، انفجارهای رده‌ی بی (B-class). آنها با پیشروی و نفوذ در جو خورشید موجی از امواج پلاسما و گسیلش‌های رادیویی پدید می‌آورند که ۱۵۰ میلیون کیلومتر دورتر، روی زمین دریافت و آشکار می‌شوند. اخترشناسان فوران‌های رادیویی خورشیدی را در پنج دسته جای داده‌اند؛ صداهایی که اشکرافت ظبط کرده از دسته‌ی سوم (Type III) است.

اشکرافت می گوید: «در هفته‌ی گذشته کلی از این صداها تولید شد، و به نظر می‌رسد اکنون که این لکه‌ی خورشیدی درست رو به زمین شده، دارند شدیدتر می‌شوند.»

برای شنیدن این امواج روی تصویر بالا بکلیکید.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
shortwave radio - sunspot - AR2738 - radio - Thomas Ashcraft - radio - New Mexico - electron - B-class explosion - magnetic canopy - sun - plasma wave - Earth - solar radio burst - Type III

منبع: spaceweather

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه