لبحند ماه در آسمان نیمکره جنوبی
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۵.۷ مگ) |
در این تصویر چهار یگان تلسکوپ بسیار بزرگ (ویالتی) در رصدخانهی جنوبی اروپا را میبینیم که با آرامش زیر آسمان طلایی و بنفش غروب نشسته و از آخرین پرتوهای خورشید که بر سِرو پارانال در شمال بیابان آتاکامای شیلی میتابد حمام آفتاب گرفتهاند.
هلال خُرد و کوچک ماه در دل آسمان و مرکز تصویر دیده میشود. ولی این ماه "وارونه" به نظر میرسد و گویا هلال آشنایش سروته شده.
این وارونگی دستاورد مسیر ماه در آسمان شب و چشمانداز و دیدگاه بینندگان از آن است و در نیمکرهی جنوبی پدیدهای طبیعیست [به عبارتی، ساکنان نیمکرهی جنوبی نسبت به ساکنان نیمکرهی شمالی عملا وارونهاند. تصویر زیر را ببینید-م].
نمای این هلال به دلیل آن که دو شاخکش رو به بالاست به نام "ماه خیس" یا "ماه چشایر" هم خوانده میشود. "ماه خیس" به این دلیل که مانند کاسهای شده که در افسانههای بومیان هاوایی، کم کم از آب باران پر میشود، و "ماه چشایر" هم به دلیل این که مانند لبخند گشادهی گربهی چشایر در داستان آلیس در سرزمین عجایب، اثر لوییس کارول است.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Unit Telescope - ESO - Very Large Telescope - Cerro Paranal - Atacama Desert - Chile - crescent - Moon - wet Moon - Cheshire Moon - Hawaiian mythology - Lewis Carroll - Cheshire Cat - Alice’s Adventures in Wonderland
منبع: eso
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر