از گونی زغال تا پرورشگاه غولپیکر ستارهای
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
در این نمای موزاییکی زیبا که حدود ۲۰ درجه از آسمان تاریک برزیل را میپوشاند، بخش جنوبی کهکشان راه شیری را میبینیم.
این چشمانداز کیهانی از پایین، سمت چپ، با سحابی تاریک و گستردهی گونی زغال آغاز میشود که مانند ابری تیره، زیر یکی از بازوهای صورت فلکی چلیپای جنوبی (صلیب جنوبی) خودنمایی میکند.
ستارهی بالایی این صورت فلکیِ جمع و جور یک ستارهی غول سرد و زردفام به نام گاما چلیپا در فاصلهی ۸۸ سال نوری زمین است. اگر خطی از گاما چلیپا به ستارهی آبیفام "آلفا چلیپا" در پایین صلیب بکشیم، رد آن به قطب جنوب آسمان میرسد.
رو به سمت راست چشمانداز، به آیسی ۲۹۴۸ میرسیم، یک سحابی گسیلشی که بیشتر به نام سحابی مرغ فراری شناخته میشود، و پس از آن هم ستارهی اتا شاهتخته و نزدیک لبهی سمت راست، سحابی شاهتخته (کارینا) را میبینیم.
سحابی شاهتخته با پهنایی حدود ۲۰۰ سال نوری، یک منطقهی ستارهزایی بسیار بزرگتر از همتای پرآوازهی شمالیاش، سحابی شکارچی است. این سحابی با فاصلهی حدود ۷۵۰۰ سال نوری از زمین، در صفحهی کهکشان راه شیری دیده میشود.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Milky Way - Brazilia - Coalsack nebula - Southern Cross - constellation - Gamma Crucis - star - Alpha Crucis - South Celestial Pole - IC 2948 - Running Chicken - Eta Carinae - Carina Nebula - Orion Nebula
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر