۲۲ ماه خیره به آسمان در طیف پرتو X
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۵.۴ مگ) |
در سال ۲۰۱۷ دستگاهی به نام "کاوشگر همنهش درونی ستارگان نوترونی" (نایسر، NICER) به ایستگاه فضایی بینالمللی افزوده شد. نایسر همچنان که ایستگاه هر ۹۳ دقیقه یک بار به گرد سیارهی زمین میچرخد، با چرخش خود چشمههای پرتو X کیهانی را دنبال میکند.
آشکارهای پرتو ایکسِ نایسر هنگامی که ایستگاه در بخش شب زمین است نیز روشن میمانند. از همین رو با چرخش آن از هدفی به هدف دیگر، کمانها و حلقههای روشن در نقشهی سراسر آسمان پدید میآید.
این کمانها در نقطههای درخشان و آشکاری به هم میرسند؛ اینها تپاخترهایی در آسمان پرتو X هستند که نایسر به طور منظم آنها را دیدبانی میکند.
تپاخترها ستارگان نوترونی چرخانیاند که تپهای پرتو ایکسی بسیار منظم از قطبهای خود میگسیلند. زمانبندی تپهای آنها به اندازهای منظم است که میتوانند برای ناوبری فضاپیماها و سنجش سرعت و جایگاه آنها در فضا به کار گرفته شوند.
اینجا نقشهی پرتو ایکسِ سراسر آسمان که از دادههای ۲۲ ماه کار دستگاه نایسر پدید آمده را میبینیم. استوای آسمان در راستای افقی از مرکز چارچوب گذشته.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
International Space Station - Neutron star Interior Composition Explorer - NICER - X-rays - planet - Earth - pulsar - neutron star - navigation - celestial equator
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر