مشتری و پیپ سیاه!
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
سیارهی تابناک مشتری در این تصویر تلهفوتوی رنگین که پهنهای حدود ۲۰ درجه را در آسمان میپوشاند، بر زمینهی میدانهای شلوغ و پر از سحابی و ستارهی کهکشانمان خودنمایی میکند.
مشتری همان گوی روشنیست که بخشی از بالای تصویر را در نور خیرهکنندهاش پنهان کرده. سحابی تاریک الدیان ۱۷۷۳ را هم اینجا میبینیم، تودهای فشرده از گاز و غبار کیهانی که بر زمینهی درخشان و پرستاره به حالت ضدنور و تمام تیره در آمده و پیکرهای را ساخته که مانند یک پیپ به نظر میرسد؛ از همین رو آن را به نام سحابی پیپ هم میشناسیم.
سحابی پیپ با فاصلهی ۴۵۰ سال نوری زمین، بخشی از مجموعه ابرهای تیرهی مارافسای در کهکشان راه شیری است. هستههای فشرده و چگالی از گاز و غبار در این سحابی در روندِ سرد شدن و ساختن ستارهاند.
سیارهی مشتری که فاصلهاش از زمین تنها حدود ۳۶ دقیقهی نوریست، اکنون دارد به جایگاه پادیستان (مقابله) در مدارش نزدیک میشود و در ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد)، فاصلهاش از خورشید در آسمان سیارهی زمین به ۱۸۰ درجه خواهد رسید [و سرتاسر شب در آسمان دیده خواهد شد].
طرفدارانِ پیکرههای تاریک در آسمان شاید در این چشمانداز بتوانند سحابی مار را هم زیر و سمت چپ مشتری ببینند.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
galaxy - nebula - planet - Jupiter - telephoto - Milky Way - silhouette - LDN 1773 - Pipe Nebula - Ophiuchus dark cloud complex - star - opposition - Sun - Earth - Snake Nebula
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر