درون و بیرون سحابی غار
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۹.۸ مگ) |
درون و پیرامون این غار کیهانی چه میگذرد؟
تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا برای یافتن پاسخ، این منطقهی ستارهزایی که در طیف دیدنی (مریی) تیره و تاریک دیده میشود را در چهار رنگ طیف فروسرخ بررسی کرد.
این منطقه که به نام سحابی غار یا اساچ۲-۱۵۵ شناخته میشود، در طیف فروسرخ تاریک نیست و به شدت میدرخشد. در این طیف، جزییاتی نه تنها از ستونهای گاز و غبار درونش، بلکه از خوشهی ستارگان درخشان کنارشان پدیدار میشود- همگی بالای چارچوب این تصویر.
پرتوی سرخ پیرامون دهانهی غار از غبارهاییست که زیر نور ستارگان جوان داغ شدهاند. سمت راست، "قیفاووس بی" را میبینیم، خوشهی ستارهای دیگری که پیشتر، در دل همین ابر گاز و غبار ساخته شده بوده.
شمار دیگری از ستارگان جالب قیفاووس هم در طیف فروسرخ نمایان میشوند، از جمله آنهایی که یک سحابیِ جوانتر در پایین چارچوب را روشن کردهاند، و همچنین یک ستارهی گریزان (runaway star) در مرکز تصویر که با پیشرویاش در این ابرها، یک شوک کمانی به رنگ سرخ در آنها درست کرده.
این اجرام با فاصلهی حدود ۲۵۰۰ سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی قیفاووس جای دارند. در این فاصله، این چارچوب پهنهای نزدیک به ۵۰ سال نوری را میپوشاند.
برای شناسایی بهترِ این اجرام تصویر دوم را ببینید.
![]() |
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
NASA - Spitzer Space Telescope - infrared - Cave Nebula - Sh2-155 - star cluster - Cepheus B - runaway star - bow shock - constellation - King of Aethiopia - Cepheus
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر