پرتوهایی که در نقطه مخالف خورشید به هم رسیدهاند
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
اگر به جایی در خلاف جهت خورشید نگاه کنیم، چیز جالبی خواهیم دید؟ گاهی وقتها بله!
از جمله چیزهایی که میشود دید میتوانیم از اینها نام ببریم: سایهی خودمان، سایهی ماه در زمان خورشیدگرفتگی کلی، قرص کامل ماه (که اگر همترازی خوبی باشد، به شکل ماهگرفتگی خواهد بود)، قرص کامل زمین [اگر در فضا باشیم]، سیارهها در جایگاه پادیستان یا مقابله، برق سیارهها، گگنشاین یا پادفروغ که از بازتاب نور خورشید توسط غبارهای میانسیارهای پدید میآید، مرکز دایرهی رنگینکمان، تالار روی کوه که از مهکمان درست میشود، و هالهی گرداگرد هواپیما در آسمان.
ولی یک چیز شگفتانگیز دیگر هم هست که اگر زمانبندی خوب باشد و ابرها و خورشید در جای درست باشند دیده میشود.
ولی یک چیز شگفتانگیز دیگر هم هست که اگر زمانبندی خوب باشد و ابرها و خورشید در جای درست باشند دیده میشود.
این پدیده هنگامی رخ میدهد که ابرهای نزدیک خورشید در آسمان، به گونهای جلوی آن را گرفته باشند که خورشید بتواند از درون شکافهای میان تودههای ابر به بیرون بتابد و باریکههایی از نور به نام پرتوی نیمتابی یا شفقی پدید بیاورد.
در این تصویر کمیاب که در میانههای آوریل، از درون یک هواپیما گرفته شده، این پرتوهای نیمتابی را میبینیم که با فاصلهی ۱۸۰ درجه از خورشید در آسمان به هم رسیدهاند. در این نقطه، به آنها پرتوهای پادنیمتابی یا پادشفقی میگوییم.
نقطهای که این پرتوها به هم رسیدهاند نقطهی پادخورشید (مخالف خورشید) است و آنچه که دیده میشود مانند اینست که انگار چیزی درخشان در آن نقطه است و دارد از آنجا نور میتاباند، ولی در حقیقت این یک تابش وارونه است و نور دارد به سوی آن میآید نه از آن.
تصویر سراسرنمای ۱۸۰ درجهی زیر را ببینید:
تصویر سراسرنمای ۱۸۰ درجهی زیر را ببینید:
![]() |
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Moon - total solar eclipse - full moon - earth - planet - opposition - gegenschein - rainbow - fogbow - glory - Sun - crepuscular ray - anticrepuscular ray - antisolar
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر