یک تیر و دو نشان ماهوارهای! تصویر سایه ماه و توفان بزرگ در اقیانوس آرام
![]() |
در این تصویرِ باشکوه و پرهیبتِ ماهوارهای که در زمان خورشیدگرفتگی کلی ۲ ژوییهی آمریکای جنوبی گرفته شده، سایهی تاریک و ناهموار ماه را میبینیم که دارد درست از جنوب ابرهای چرخان توفند باربارا از روی اقیانوس آرام میگذرد.
این سایه حدود ساعت ۲۰:۴۰ به وقت گرینویچ به ساحل شیلی رسید و با پیشروی به سمت راست (رو به خاور) از روی بخش نوکتیزِ آمریکای جنوبی گذشت و وارد اقیانوس اطلس شد. [نکته: *چرا خورشیدگرفتگی از غرب آغاز میشود؟]
رویداد امروز نخستین خورشیدگرفتگی کلی پس از "خورشیدگرفتگی بزرگ آمریکا" در اوت ۲۰۱۷ بود. در آن رویداد، سایهی ماه سرتاسر عرض کشور آمریکا را از ساحل تا ساحل پیمود. چنین رویدادی را تا دسامبر ۲۰۲۰ که باز هم در آمریکای جنوبی خواهد بود نخواهیم داشت (خورشیدگرفتگیهای کلی تقریبا هر ۱۸ ماه یک بار رخ میدهند. [بخوانید: *رویدادهایی که هر ۱۸ سال یک بار تکرار میشوند]).
کشور آمریکا تا آوریل ۲۰۲۴ بینندهی خورشیدگرفتگی دیگری نخواهد بود.
این تصویر زیبا توسط ماهوارهی GOES-West گرفته شده، یک ماهوارهی هواشناسی که همکاری مشترک ناسا و سازمان ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) است.
ویدیوی این رویداد را هم از چشم این ماهواره ببینید:
اگر ویدیو اینجا اجرا نشد میتوانید آن را در تلگرام و یا توییتر یک ستاره در هفت آسمان ببینید
-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
GOES-West - moon - Pacific Ocean - Hurricane Barbara - total solar eclipse - Chilean - South America - Atlantic - Great American Solar Eclipse - U.S. - United States - National Oceanic and Atmospheric Administration - NOAA - NASA
منبع: Space.com
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر