سیارکی که دارد به این سو میآید!
به گفتهی ناسا، سیارک بزرگی که پهنایش هماندازهی بلندی برج خلیفه -بلندترین آسمانخراش جهان - است تا کمتر از یک ماه دیگر از کنار زمین خواهد گذشت.
![]() |
این سیارک با نام "۲۰۰۰ کیودبلیو۷" (2000 QW7) بسیار تنومند است. قطر آن چیزی میان ۲۹۰ تا ۶۵۰ متر است، کمی کمتر از برج خلیفه با بلندی ۸۲۸ متر.
بر پایهی پیشبینی مرکز پژوهشهای اجرام نزدیک-زمین (CNEOS) که بخشی از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در پاسادنای کالیفرنیاست، انتظار میرود ۲۰۰۰ کیودبلیو۷ در روز ۱۴ سپتامبر از کنار سیارهی آبیمان بگذرد.
سرعت گذر ۲۰۰۰ کیودبلیو۷ از کنار زمین بسیار بالا، به اندازهی ۲۳۱۰۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. با این که این سیارک به عنوان یک جرم نزدیک-زمین در نظر گرفته شده، ولی باز هم از ما بسیار دور است. سیارکها و دیگر اجرام فضایی هنگامی به عنوان "نزدیک-زمین" خوانده میشوند که فاصلهشان از زمین کمتر از ۱.۳ یکای نجومی بشود (هر یکای نجومی یا AU برابر با فاصلهی خورشید تا زمینست، ۱۴۹.۶ میلیون کیلومتر).
به گفتهی مرکز CNEOS، سیارک ۲۰۰۰ کیودبلیو۷ از فاصلهی کمتر از ۰.۰۳۵۶۴ یکای نجومی، که همارز حدود ۵.۳ میلیون کیلومتر است از کنار زمین میگذرد. این فاصله به بیان دیگر، ۱۳.۸۷ برابر فاصلهی زمین تا ماه است.
۲۰۰۰ کیودبلیو۷ هم مانند زمین به گرد خورشید میچرخد. ولی گاه به گاه گذرش به نزدیک زمین میافتد. آخرین باری که به سیارهی ما نزدیک شد ۱ سپتامبر ۲۰۰۰ بود. به گفتهی آزمایشگاه پیشرانش جت، انتظار میرود پس از ۱۴ سپتامبر امسال، دیدار بعدیاش در روز ۱۹ اکتبر ۲۰۳۸ انجام شود.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
asteroid - Burj Khalifa - Earth - NASA - 2000 QW7 - Center for Near Earth Object Studies - CNEOS - Jet Propulsion Laboratory - Pasadena - California - near-Earth object - astronomical unit - planet - sun - moon
منبع: livescience
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر