نبرد دو موجود کهکشانی
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
در این تصویر که از تلسکوپ فضایی هابل دریافت شده نمایی خیرهکننده از یک جفت کهکشان برخوردی به نام یوجیسی ۲۳۶۹ را میبینیم.
این سامانهی کهکشانی که به نامهای "کیپیجی ۸۲" و "زی ۰۲۵۱.۲+۱۴۴۶" هم شناخته میشود با فاصلهی حدود ۴۲۴ میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی بره (به تازی: حمل) دیده میشوند.
نام این دو یوجیسی ۲۳۶۹ان و یوجیسی ۲۳۶۹اس است و با یکدیگر در برهمکُنِشند، یعنی با کشش گرانشی دوسویهای که بر یکدیگر وارد میکنند به هم نزدیک و نزدیکتر میشوند و پیکرهی همدیگر را دگرگون میکنند.
موادی که این دو از هم بیرون کشیدهاند تبدیل به پلی تنُک از گاز و غبار و ستاره میانشان شده که آنها را به هم پیوند داده و با ادامهی روند برهمکنش و نزدیک شدن آنها به هم، کوچک و کوچکتر میشود.
برخورد و برهمکنش میان کهکشانها پدیدهی رایجیست که در درازنای زندگی بیشترِ کهکشانها رخ میدهد. برای کهکشانهای بزرگی مانند راه شیری، بیشتر این برهمکنشها با کهکشانهایی که بسیار کوچکتر از خودشانند و به نام کهکشانهای کوتوله شناخته میشوند رخ میدهد.
ولی هر چندین میلیون سال، یک رویداد بسیار بزرگتر هم میتواند برای آنها رخ دهد.
برای کهکشان خودمان، راه شیری، رویداد بزرگ بعدی حدود چهار میلیارد سال دیگر رخ خواهد داد. در آن هنگام راه شیری یا همسایهی بزرگترش، کهکشان زن در زنجیر (آندرومدا) سرشاخ خواهد شد.
این دو با گذشت زمان به احتمال بسیار با هم یکی شده و کهکشانی یگانه را خواهند ساخت که پیشاپیش نامی هم روی گذاشته شده: میلکومدا (Milkomeda)!
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
NASA - ESA - Hubble Space Telescope - UGC 2369 - interacting galaxies - KPG 82 - Z 0251.2+1446 - Earth - constellation Aries - UGC 2369N - UGC 2369S - star - Milky Way - dwarf galaxy - Andromeda Galaxy - Milkomeda
منبع: sci-news
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر